Politică

CJ Argeș a inaugurat astăzi o grădiniță … pe banii altora!

Conducerea Consiliului Județean Argeș a participat, la debutul noului an școlar, la inaugurarea grădiniței de la Mihăești. Președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu au fost acolo împreună cu toți fotografii și ziariștii care au scris ce li s-a dictat.

Pe vremuri, faze de genul acesta se făceau la Scornicești ca un omagiu pentru conducătorul iubit. În lipsă de alte investiții lăudabile sau documentații depuse corect, să primească și primarii PSD bănuți pentru lucrări, s-au năpustit în comuna Simonei Bucura Oprescu ca să se laude cu niște bani dați de Ministerul Educației.

”Fata lu tata”, adică primărița din Mihăești, a fost și ea la ceremonie cu tocuri de 11 dimineața. Și preoții au fost numeroși deși unii dintre ei întâmpină piedici, le-au fost îngreunate pentru ani titlurile de proprietate, ca să nu zicem…umiliți. În plus, toți vorbesc pe la colțuri că bărbatul primăriței care e polițist și prestează la negru diverse munci, îl are pe conștiință pe colegul său purtătorul de cuvânt care lucra pentru el și nu e prima oară. Dar dosarele nedeschide și neamestecul autorităților competente, și ele sub ascultarea altor forțe, fac fraza de mai sus să fie considerată fără fond, că nu sunt probe. Important este ce cred și știu oamenii din sat în micile comunități.

Tot pe la această școală a trecut și Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct la IȘJ Argeș, dar nu a rămas la partea cu ceremonia ci doar a vizitat toate corpurile Școlii Gimnaziale ”Ion Iorgulescu” din Mihăești felicitând-o pe doamna director Popa pentru managementul performant. Au fost prezenți însă consilierii județeni PNL din Muscel și Cristian Crețu, celălalt inspector de la ISJ.

Noua grădiniță are patru săli de clasă prevăzute cu grup sanitar propriu pentru elevi, cu o sală multifuncțională, sală pentru vestiar, sală pentru depozitarea materiale didactice, sală de mese destinată programului „Corn și lapte”, sală izolator, cancelarie, spațiu administrativ. Grădinița are și un loc de joacă modern.Investiția a fost realizată în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Educației – Reforma Educației Timpurii, în valoare de 2,8 milioane lei, din care 445.000 lei.

Articole similare