Politică

Cine este noua șefă de la Ambulanța Argeș?

Despre femei se spune că nu trebuie să le atingi nici măcar cu o floare. Pe medici, mai ales în România și după pandemie, trebuie să îi prețuim, să ne bucurăm că nu au plecat și să îi vedem dezbrăcați de culoarea politică fiindcă funcțiile trec dar medicul în slujba pacientului rămâne.

Ieri a fost numită ca manager la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș doamna Maria Cristina Avădani.

Mulți consideră un premiu această numire iar cei care înteleg ce se întampla la Ambulanța Arges si in serviciile de urgentă din țară, stiu că de fapt este o mare responsabilitate. Ai în mână viața oamenilor!

Și fiindcă vine dintr-o familie cu tradiție liberală este și vicepreședinte la PNL Argeș, nu în altă parte, unde doamna Alina Gorghiu este președinte.

Ce nu s-a scris despre doamna Avădani este faptul că mulți colegi o regretă, că este un medic bun care a parcurs cuminte toate etapele, că a trecut peste sute de momente dramatice atât în pandemie cât și în afara ei, salvând pacienți tineri, persoane publice sau oameni normali. Datorită ei și celor din echipă, cu toții au primit o nouă viață.

Ca un om modest și așezat, doamna doctor locuiește într-o comună de lângă Curtea de Argeș, are doi băieți încă mici de educația cărora se ocupă serios alături de soț iar de ieri va stăbate 50 de km la Pitești cu emoție dar convingerea că va face față și acestei provocări.

Ca și parcurs profesional putem spune că Maria Cristina Avădani a absolvit Facultatea de Medicină din București în 2003, a lucrat ca medic rezident la Craiova iar din 2008 până în 2018 la Râmnicu Vâlcea la Serviciul de Ambulanță Județeană Vâlcea de unde s-a transferat și a activat până în prezent la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș.

Mult succes!

Articole similare