Politică

CEL MAI VECHI SPITAL DIN ROMÂNIA ÎNCHIRIAT DE PSD ARGES PE 12 EURO UNUI CRESCĂTOR DE OVINE

De-a lungul timpului,Argeșul a avut parte de multe ilegalități și nedreptăți strigătoare la cer dar puține o întrec pe cea care Revista Agressive v-o prezintă mai jos.

În timpul campaniei electorale din 2012,17 mai,să fim mai exacți,Consiliul Județean Argeș în urma unei comisii de licitație,chipurile,a închiriat cel mai vechi spital sătesc din România pentru suma de 12 euro,iar terenul aferent cu 30 de euro,în total 42 de euro pe lună, unui PFA din Izvoru,aparținând domnului Flavius Dănuț Purcăreanu.Imobilul urma să fie închiriat numai pentru activități economice ca și suprafața de-spune contractul-2411 m.

În realitate,suprafața terenului este de 22 de mii de metrii pătrați,adică două hectare iar activitatea efectuată este aceea de a se paște oile și în clădire a se adăposti,aceleași ovine frumoase,cărnoase și lăptoase.

Contractul este semnat de niște persoane certate cu legea,condamnate sau în curs de condamnare:Constantin Nicolescu,Codruța Mercea,Alisa Ciobanu sau Constantin Voicu și pe lângă ilegalitate,momentul electoral în care a fost semnat contractul,nu se suflă o vorbă despre statuia lui Gheorghe Marinescu Dinizvor,doctor docent,membru al Academiei Franceze,reputat medic al lumii,fiu al satului.

George Marinescu a beneficiat de o bursa de studii din partea Elenei Davila Perticari, a efectuat studiul clinic, virusologic, histopatologic şi experimental al unor meningite virale primitive, cum ar fi meningita limfocitară benignă cu tulpini locale (tulpina Colentina), encefalite virale primitive, particulare, cum ar fi encefalita rabică cu apariţie tardivă, encefalita din tusea convulsivă etc. A întreprins cercetări clinice, terapeutice şi histopatologice ale encefalitei după vaccinarea antivariolică şi după vaccinarea antirabică

Spitalul din Izvoru este cel mai vechi din mediul rural din România, făcut ca un omagiu adus de Rege fiicei marelui Carol Davila,fondatorul medicinei românești,aici fiind tratați timp de aproape o sută de ani toți oamenii  Sudului.

Pe lângă spital mai există și un dispensar privat,în ruină,dispensar care a fost construit de familia Perticari-Davila,unde actualul primar a lucrat ca asistent medical.

{gallery}spital12euro{/gallery}

Articole similare