PoliticăȘtefănești

CEL MAI MARE FOC DE SUMEDRU A FOST LIBERAL ȘI MUSCELEAN

O sărbătoare milenară care marchează începutul iernii, venitul oilor de la munte și purificare prin foc o reprezintă Focul lui Sumedru. Zona Muscel este în această noapte plină de focuri pe dealuri, pe lângă gospodării, organizate de instituții sau oameni simpli, noaptea dinaintea de Sfântul Dumitru este una marcată cu entuziasm.

PNL Câmpulung a avut inițiativa în Consiliul Local de a organiza anul acesta pe Dealul Grui evenimentul pentru toți câmpulungenii și oaspeții lor. Astfel, pe lângă sutele de oameni adunați în jurul focului, au participat și liderii PNL Argeș în frunte cu Adrian Miuțescu, președintele formațiunii. Pentru cei care vin din sud sau de la Curtea de Argeș, acesta e un obicei neobișnuit dar Bogdan David și colegii săi au fost niște gazde extraordinare oferind nuci, mere și vin fiert conform tradiției.73472805 949106152117571 2523110784649658368 n c7722

Și pe Dealul Mățăului a fost aprins un foc imens iar la Mioveni au existat în toate cartierele focuri. Nici Mărăcineniul sau cei din Stâlpeni nu s-au lăsat mai prejos în timp ce la Ștefănești focurile au fost interzise de autorități, spre nemulțumirea oamenilor, doar la Fitotron și Marcea s-a putut organiza tradiționalul Foc al lui Sumedru în manieră netradițională, ca o festivitate de comună ținută noaptea, cu mici, bere și lăutari sau trupe.

Deși conform tradiției în sudul Argeșului nu există acest obicei, Ion Baicea a organizat pentru a patra oară la Costești și el acest foc pentru a oferi o delectare publicului.PSD a preferat ca de obicei focul de la Topoloveni unde nu taie Dumitru iedul ci Boțârcă vițelul cel gras.

Articole similare