PoliticăȘtefănești

Boțârcă de la Topoloveni batjocorește istoria României la Ștefănești

Prezentat de amfitrionul evenimentului Zilei Orașului Ștefănești, Nicolae Velcea- primar, ca fiindu-i mentor, moment în care s-au speriat și mulți din puținii care l-au votat, Gheorghe Boțârcă, primarul orașului Topoloveni a avut un discurs reprobabil și care îl trimite la gropa de gunoi a istoriei.

Acesta i-a întrebat pe locuitori dacă știu cum se numește locul unde se află iar oamenii voiau să răspundă în parcare sau pe miriștea din spatele blocurilor. Boțârcă însă a vrut să epateze și să ne demonstreze cât de mult iubește comunismul din orice țară ar veni și de la el de la Topoloveni, de unde s-a erijat ca fiind un urmaș al lui Mihalache, fiindcă e primar.

”Sunteți pe maidanul partizanilor greci!” a urlat el la microfon și în acel moment o serie de valori și morți s-au răsucit în mormintele lor.

Pentru cei care nu știți cum a jignit istoria Boțârcă, vă spunem că istoric, această zonă, până la râul Argeș a aparținut familiei Brătianu și unui alt boier Mihail Vlădescu iar pentru edilul veșnic al Topoloveniului istoria începe cu instaurarea comunismului. Grecii comuniști veniți la Ștefănești pentru care s-a schimbat și denumirea satului Florica în Partizani și s-au construit blocurile, reprezintă un moment stânjenitor, nu o spunem doar noi. Ce au putut face ca atrocități dar mai ales ce au făcut la Vila Florica, reședința familiei Brătianu în timp ce fiul lui Ion C. Brătianu și fratele acestuia mureau în chinuri groaznice la închisoarea de la Sighet, nu are nume. Inclusiv porcii și caprele și le aduseseră acești partizani atât de simpatizați de Boțârcă în biroul premierului Marii Uniri.

”După plecarea grecilor edificiul(Vila Florica) se afla într-o stare de ruinare greu de imaginat, mai ales la parter. Ei folosiseră la intrare 6-8 camere ca birouri, iar restul de 50 de camere ca locuinţe la etaj şi pentru adăpostirea păsărilor şi animalelor (oi, capre, porci şi păsări) la parter.” Constantin Budan- director emblematic al Stațiunii Horti-Viticole Ștefănești, ”Ofertele destinului”

Rușine să vă fie în fața istorie și a morților noștri care s-au jertfit pentru un ideal!

Articole similare