Politică

ARGEȘENII DIN DIASPORA-EROII NECUNOSCUȚI AI ACESTOR ALEGERI

Fără doar și poate, adevărații eroi ai acestor alegeri sunt din nou românii din afara granițelor. Aceștia vor mai avea la dispoziție încă vreo câteva ore să își exprime opțiunea și după închiderea urnelor din țară. O frumoasă  și dulce răzbunare din partea celor care și-au luat viața în piept, o carte de rugăciuni și o valiză pentru a pleca dintr-o țară care nu a dorit să-i valorifice. O lecție pentru cei care ani de-a rândul le-au cheltuit banii pe care aceștia îi trimiteau în țară familiilor și spuneau că economia „duduie”. Mulți dintre acești români au ajuns”domni” și în alte state. Printre ei avem și argeșeni cu care ne putem mândri. Chiar dacă în țară PNL duce o luptă crâncenă cu PSD Argeș, în afară, argeșenii fac legea, mobiizează oamenii la vot, sunt președinții unor secții de votare sau membrii în organizațiile politice din afară.

Angela Petre este din Pitești și la Torejon, o localitate cu zeci de mii de români și mulți argeșeni este președintele secției de vot.Ea are și o asociația prin care  organizează numeroase evenimente culturale și sociale.

La Madrid, un argeșean din Ștefănești, născut la Izvoru și crescut la Popești, de 20 de ani a adus sute de prieteni,rude și cunoștințe din sudul Argeșului, Mioveni sau Ștefănești iar zilele acestea a făcut o campanie asiduă lui Klaus Iohannis. Se numește Ovidiu Niță și lucrează la Primăria Madrid.nita ovi 01450

Tot la o primărie lucrează în Franța și Boncea Radu ca și contabil iar el a fost primul român care a votat la Grenoble. La Nisa și pe Coasta de Azur unde locuiesc argeșenii cei mai invidiați, cuvintele își pierd sensul ca să vă povestim cum a fost vremea așa că alăturăm o fotografie și vă spunem că argeșenii noștri, în frunte cu o inimoasă argeșeancă de la Curtea de Argeș de profesie dascăl, au ieșit din țară cu mesajul ”dacă Argeșul e roșu, să fim noi galbeni și pentru ei”.nisa 99510

Și la Bilbao sau Zaragoza am avut mulți argeșeni atât în comisii cât și în procesul electoral.La Roma, Veneția sau în Puglia, lângă Bari, Adria sau Barletta precum și în Sicilia și micuța Malta, argeșenii noștri s-au mobilizat și mai ales au contat fiind adevărați lideri de opinie.

În Marea Britanie, e plin de argeșeni implicați.Pe lângă studenții de la facultățile prestigioase, argeșeni întreprinzători care și-au făcut un nume la Londra sau în alte orașe, au însuflețit micuțele comunități în care locuiesc. Frații creatoarei Carmen Rădulescu, de exemplu, absolvenți de kinetoterapie, au mers la  o secția de vot.Alții s-au dus cu copiii și îmbăcați în straie populare.

În spatele fiecărui vot al lor  care va îmbogăți în această seară zestrea PNL Diaspora,stă cel puțin un telefon sau mai multe date celor dragi din Argeș!

Articole similare