FashionPolitică

APARIȚIE SPECTACULOASĂ A FAMILIEI IOHANNIS ÎN JAPONIA

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au participat la întronarea lui Naruhito, împăratul Japoniei. Ceremonia a avut loc la Tokyo și șeful statului român a fost îmbrăcat în frac. Soția lui a purtat o rochie lungă albastră, aceasta fiind și culoarea preferată a primei doamne. Ținuta a fost creată pentru Carmen Iohannis de către creatoarea ieșeancă Andreea Tinca.

Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tron în prezenţa a peste 180 de demnitari străini.
Proclamarea lui Naruhito pe Tronul Crizantemei a avut loc în Sala Pinilor (Matsu no ma), cea mai elegantă din Palatul Imperial din Tokyo, în prezenţa unui grup restrâns. Toți ceilalți invitaţi, inclusiv președintele României, au rămas în sălile anexe. Împăratul s-a aflat în Takamikura – o înaltă structură octogonală, cu bogate decoraţiuni aurii şi negre, plasată pe o estradă şi drapată cu perdele violet. În interior era un jilţ pe care suveranul nipon nu s-a aşezat însă în niciun moment al acestui ceremonial. jap cd55b
Împăratul a avut în pavilion două dintre cele trei comori sacre – o sabie şi o piatră preţioasă. Acestea împreună cu o oglindă din bronz formează comoara imperială a Japoniei. Imediat alături s-a aflat tronul împărătesei Masako, de dimensiuni puţin mai mici. Pentru pasionații acestor evenimente remarcăm și faptul că ceremonia a durat aproximativ 30 de minute şi a fost însoţită de gonguri.

Japonia are relații diplomatice cu România de peste o sută de ani, investitorii niponi au a treia companie de tutun din România dar și  industria farmaceutică sau cea a componentelor auto nu este de neglijat. Cel mai cunoscut român din Japonia este Gheorghe Băgulescu, ambasador și scriitor,  cel mai important colecționar de artă japoneză și orientală, devenit în 1939 membru al Academiei Japoneze după ce a scris YAMATO DAMASHI(Suflet Japonez).

Articole similare