Politică

Aoleu, cum trece vremea, toate mândrele-mi zic ”nenea”

Odată, demult, când era lupul cățel, când se potcovea puricele la un picior cu nouăzeci și nouă de oca de fier, nu exista DNA și nu apăruse nici PNA, pe vremea când se privatizau toate cu ușurință, nu existau decât două ziare cuminți, într-un județ numit Argeș au fost aleși niște primari pe care nimeni nu i-a mai dat jos. Tineri, încrezători și susținuți de partid atunci, bogați și mai puțin în putere acum… oamenii rezistă!

I-ați recunoscut? Revista noastră își propune în perioada următoare să vă aducă poze din trecutul politicienilor care ocupă spațiul politic argeșean de 30 ani, mereu cam aceiași. Pentru astăzi am ales trei edili longevivi din PSD, poze decente, busturi pentru candidaturi și afișe ale vremii.

Gheorghe Boțârcă- primar din decembrie 1989 la Topoloveni. A dormit ani de zile cu iconița lui Nicolae Văcăroiu sub pernă iar dimineața o schimba cu cea a lui Constantin Nicolescu. Când a trebuit, a mai pus și câte un poster cu Elena Udrea sau s-a îmbrăcat frumos să îl întâmpine pe Rareș Bogdan. Pentru toată lumea a tăiat vițelul cel gras, a pus proțapul în funcțiune, ca o gazdă desăvârșită, a controlat aerul prin avioanele sale, pământul prin retrocedări, oamenii prin angajări și majoritatea în Consiliul Local prin liderii opoziției care s-au predat.

În ultimii ani l-a reconsiderat pe Ion Mihalache și pe țărăniști, a organizat câteva evenimente de interes( Festivalul Tita Bărbulescu sau Archangels Moto Fest), a pierdut majoritatea în CL și a pierdut lupta să devină un brand fiindcă Topoloveniul are unul și acela e recunoscut la nivel mondial ca Indicație Protejată Geografic- MAGIUNUL DE TOPOLOVENI.

Gheorghe Stancu- primarul comunei Bascov de peste douăzeci de ani. A dormit doar cu iconița lui Constantin Nicolescu, pe cea a lui Văcăroiu o afișa doar la sărbători.

Când localitatea a făcut boom, demografic și toată lumea bună s-a mutat la Bascov a avut înțelepciunea să nu se transforme în oraș precum Ștefăneștiul, nu s-au mărit taxele dar decontarea a venit începând din 2019 la toate alegerile când orășenii mutați la țară au tot votat PNL sau USR, astăzi domnul Stancu pierzând majoritatea în Consiliul Local.

Spre deosebire de Boțârcă, a preferat petrecerile frecvente dar restrânse cu investitorii localității, oamenii de putere dar nu le-a neglijat nici pe cele câmpenești sau de la Casa de Cultură ”Adriana Trandafir”. Ani de zile, Bascovul a fost cultural peste instituțiile Consiliului Județean iar în 2018 după un concurs organizat de Măruță la Pro Tv, au devenit un brand național. Se întâmpla pe vremea când Lorena Toma era manager, că acum nu mai vorbește nimeni de ”Doina Bascovului”. Nici scandalurile nu l-au ocolit, a ținut prima pagină de nenumărate.

Ion Dumitru- primarul comunei Albota din 1996 și președintele Asociației Comunelor din Argeș. Nu știm dacă a dormit cu iconița lui Constantin Nicolescu sub cap dar de-a lungul timpului și până în prezent îl pomenește la fiecare trei fraze, cei doi lucând împreună și la I.AT.S.A. Nu s-a sfiind însă, întrebat fiind în emisiuni, să laude anumite persoane din opoziție pe care le-a considerat valoroase- Iani Popa, fost prefect și senator de Argeș, sau să își critice anumiți colegi pe care i-a considerat ineficienți sau nereprezentativi.

Lui Ion Dumitru i se spune și ”ducele de Albota” dar cea mai mare calitate a sa este cea de ”influencer”. Dacă apucă să spună ceva legat de o persoană sau o situație dimineața, până seara schimbă părerile. Vestimentar stă cel mai bine dintre colegii săi fiindcă a călătorit și a lucrat în străinătate și înainte de 1989.

Mereu petrecăreț, bogat, monden și plin de viață resimte povara anilor dar nu vrea să renunțe, mai ales că noua generație de la PSD nu are soluții să îl înlocuiască iar la Albota opoziția nu există.

VA URMA!

Articole similare