Politică

Alina Gorghiu aduce acasă toți condamnații de pe glob să își ispășească pedepsele în România

Unul dintre subiectele care au frustrat o Românie întreagă ani de-a rândul, iar acum este tratat cu seriozitate îl constituie aducerea fugarilor români din fața legii, oriunde s-ar afla.
Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că a iniţiat demersuri pentru a îmbunătăţi cadrul legal privind extrădarea cu ţări precum Canada şi Mexic şi este avută în vedere încheierea unor tratate bilaterale în acest sens cu un număr de 13 state.

De asemenea, Alina Gorghiu a declarat că ministerul are acum două poziţii de magistraţi de legătură, în Italia şi Franţa. „Motiv pentru care, pe lângă magistratul de legătură pe care îl avem în Italia şi în Franţa, am demarat proceduri interne pentru a identifica un post de execuţie pe care să îl alocăm unui magistrat de legătură pentru Marea Britanie”. Ea a adăugat că l-a informat, în şedinţa de joi a Guvernului, pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că doreşte să mai existe un magistrat de legătură în Germania, aceasta fiind a doua ţară, după Marea Britanie de unde sunt aduşi cei mai mulţi fugari înapoi în România.

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că, anul acesta, de la 1 ianuarie şi până la 10 octombrie, au fost aduse în ţară 621 de persoane, dintre care 17 in baza extrădării şi 604 în baza mandatului european de arestare. De asemenea, în prezent, 1.845 de persoane extrădate sau predate execută pedepse privative de libertate în penitenciarele din România, iar joi de dimineaţă erau în sistem penitenciar erau 23.590 de persoane private de libertate, a mai precizat ministra PNL.

Articole similare