Politică

Al doilea om în stat reacționează dur la facturile românilor și salariile nesimțite de la ANRE

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, sătulă să deconteze PNL greșelile și lăcomia altora, și-a exprimat astăzi pe un post național de televiziune, părerea despre ANRE(Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei) , cei care v-au înrobit pe dumneavoastră românii cu facturi de nesuportat, vorbind despre „o tăcere nejustificată” în ultimele luni și arătând acuzator către angajaţii acestei instituţii„ stau pe bani mulţi”.

„Virgil Popescu (ministrul Energiei, PNL, n.red.) conduce acest comitet, fiind împuternicit de premier, numai că din acest comitet fac parte şi nişte instituţii, de altfel singurele care au printre atribuţii reglementarea pieţei energetice: ANRE-ul. Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere… cum să-i spun eu? I-aş spune vinovată, o tăcere în acelaşi timp nejustificată, ştiţi, pentru că se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii. Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii, pentru întârzieri. Noi putem discuta pe text legal şi pe atribuţii. Cel care avizează orice proiect de ordonanţă, cel care reglementează piaţa de energie este ANRE-ul, prin acel comitet, că au şi ei un comitet în interiorul ANRE, iar finanţarea bugetară a măsurilor pe care ANRE-ul le propune cu ajutorul Ministerului printr-o ordonanţă o face Ministerul Finanţelor”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.

Primii susținători ai lui Chiriță- PDSR Argeș, se știe!

Pentru aducere aminte, dragi argeșeni, acest Dumitru Chiriță a fost deputat de Argeș în perioada 2000-2004, fiindu-i atribuită chiar zona Curtea de Argeș, ca loc de ”joacă”. La începutul carierei, Chiriţă a fost electrician, apoi sindicalist, iar din 2000 până în 2017 a fost parlamentar PSD.

Articole similare