CulturăPoliticăȘtefănești

A TRECUT LEGEA-VILA FLORICA A DEVENIT MUZEUL BRĂTIANU

LA ora 13 și 23 de minute, astăzi 18 decembrie,  Camera Deputaților a votat legea prin care Vila Florica, proprietate cumpărată de Ministerul Culturii în 2017 devine Muzeul Brătianu, instituție cu personalitate juridică.

Cei mai emoționați au fost deputatul Dănuț Bica, parlamentar PNL de Argeș, primul om care și-a pus semnătura pe acest proiect inițiat de Gigel Știrbu și Ionuț Moșteanu, care nu a fost printre co-initiatori dar e născut la Ștefănești, fiind o persoană  pentru care Florica rămâne o parte din copilăria sa, asemeni tuturor copiilor din zonă obișnuind să se joace în frumosul parc.

Guvernul va aloca sume importante pentru ca acest loc de pomenire a celor mai importanți politicieni ai României să devină cunoscut și valorificat.

Tot la aceeași oră, comisia de care se ocupă Cristian Cocea se afla la Vila Florica pentru inventar iar angajații erau încă la datorie.

Deputatul Bica a făcut și o scurtă de declaratie pe pagina de socializare atașând o fotografie:”Sunt mândru că am contribuit, atât în calitate de co-inițiator, cât și prin intervențiile mele din ședința Comisiei pentru cultură și din ședința plenului Camerei Deputaților, la adoptare acestei Legi.”bica 76f16

Articole similare