CulturăPolitică

NU PIERDEȚI MÂINE-”A FOST ODATĂ COMUNISM”-FENOMENUL PITEȘTI

 Mâine, 6 octombrie, ora 11, str.Negru Vodă, nr 30 la sediul Muzeului Memorial Închisoarea Pitești, PNL Argeș va organiza un eveniment de excepție-”Fenomenul Pitești- A fost odată comunism. Oameni de neuitat”. În mijlocul invitaților se vor afla oameni care au trăit ororile unor vremuri pe care nu avem voie să le uităm.
”Experimentul Pitești” a fost cel mai mare și mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de Est, între anii 1949-1951. Participanții la acest eveniment vor avea ocazia să afle direct, de la unii din oamenii care au trecut prin ororile de neimaginat, ce s-a întâmplat în spatele zidurilor care erau cunoscute ca centru de reeducare, acolo unde a avut loc ”cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane”.

INVITAȚI:

VLAD NISTOR, istoric și decan al Facultății de Istorie din cadrul Universității București

LUMINIȚA DOGIOIU, prof.de istorie la Liceul Zinca Golescu din Pitești

ILIE POPA, profesor univ.dr, membru fondator al Fundației culturale ”Memoria”

SERGIU RIZESCU, fost deținut politic în infernul de la Pitești, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici, Filiala Argeș

CĂTĂLINA și LIA ENESCU, fiicele regretatului Nicolae Enescu, fost deținut politic.
După prezentarea invitaților, vor avea loc alocuțiuni, iar acestea vor fi susținute de :

ADRIAN MIUȚESCU

VLAD NISTOR

LUMINIȚA DOGIOIU

SERGIU RIZESCU

CĂTĂLINA și LIA ENESCU

ILIE POPA

În încheierea evenimentului, vor fi acordate plachete supraviețuitorilor Fenomenului Pitești.
O astfel de zi, plină de emoție, se va încheia odată cu vizionarea filmului ”Între chin și Amin”, la Cinematograful ” București”, începând cu ora 18.00. Este primul film artistic care rulează pe marile ecrane, inspirat din atrocitățile care au avut loc prin intermediul ”Experimentului Pitești”.

Articole similare