Fashion

Vrei să fii la modă în 2021? Întoarce-te înapoi cu o sută de ani!

Sezonul rece din 2021 este dominat de o revenire a tendințelor vintage, dar cu o reinterpretare contemporană. În timp ce ultimele sezoane au avut o influență puternică din anii ’80 și ’90, suntem într-un moment al modei în care trendurile par să se întoarcă cu mai mult de un deceniu în urmă. Și pentru că 2021 este începutul unui nou deceniu în istoria modei, iată cele mai revigorante idei de ținute care trebuie să își facă loc în garderoba ta.

Moda anilor 20 revine în 2021. Stilul Charleston, caracterizat prin franjuri, este reinterpretat într-o manieră contemporană în sezonul de toamnă – iarnă 2020. Exuberante prin natură, piesele vestimentare cu franjuri au o prezență marcantă indiferent dacă sunt minimaliste sau fără echivoc. De la pantaloni la rochii și genți, această tendință majoră ne-a arătat că orice ocazie este potrivită pentru o doză de franjuri.

Stilul Flapper, asa cum a fost supranumit curentul vestimentar din epoca Marelui Gatsby se traduce prin “fata fluture” si desemneaza femeile emancipate, care nu se mai conformau normelor sociale stricte. Liniile simple, drepte si culorile pastelate ale hainelor din aceea perioada erau valorificate prin ornamentatii care mai de care mai stralucitoare si mai impunatoare, ceea ce a facut ca moda anilor ‘20 sa capete un farmec aparte.

Elena Lupescu- cea mai importanta reprezentantă a stilului anilor 20

“Flapper” era conceptul care se regasea deopotriva in modele de rochii din era jazz-ului, dar si in costumatiile de inspiratie masculina adresate doamnelor. Penele si franjurii, aceesoriile vedeta ale acestei decade erau nelipsite pe rochiile retro, dar si pe accesorii.

Orice doamna din acea perioada avea cel putin o palarie impodobita cu pene, margele sau alte decoratiuni, care sa ii puna in evidenta frumusetea chipului.

Articole similare