URAAA! HAINELE ȘIFONATE DIN NOU LA MODĂ!
Da, hainele șifonate sunt la modă și asta nu înseamnă că nu avem grijă de noi, dimpotrivă.Toți creatorii asta recomandă anul viitor.
Mulți am crescut cu convingere că nu este atât de important ce porți (cu referire clară la eticheta din spatele gâtului sau la logo-ul care iese în evidență pe geantă), ci mai degrabă cum a fost făcut un articol și cum îl îngrijim.În familiile cu soții sau mame grijulii,” unealta” indispensabilă a fost mereu fierul de călcat , însoțită de cicăleala ”Să nu ieși niciodată cu hainele necălcate”!
Evident, în spatele acestei obsesii pentru hainele bine călcate se ascunde, cu siguranță, conformismul tipic italian, mai ales, chiar și puțin burghez, care te face să te îmbraci bine atunci când mergi la școală, când ai primul interviu de angajare sau o întâlnire importantă. Dar și pentru cina obișnuită cu prietenii, prânzul de Crăciun în familie sau următoarea călătorie cu trenul.
Pe scurt, convingerea că hainele șifonate sunt un simptom de neglijență și „lipsă de respect” față de cei din jur nu mai este la modă.
Moda a demontat toate acestea: îl vedem în costumul din tricot Prada, marcat acolo unde se formează pliurile tipice datorită mișcărilor picioarelor și brațelor, precum și în rochia slip Versace care pare că tocmai a alunecat de pe pat.
Fotografiile de street style din ultima săptămână a modei, în care fashionistele poartă haine șifonate cu nonșalanță – cu fețe zâmbitoare fără să se gândească prea mult dacă un trenci este șifonat și cămașa este plină de cute – au declanșat o tendință mondială.
În spatele ei se pot ascunde mai multe semnificații: lenea, timpul prost organizat sau o garderobă capsulă redusă la extrem. Între rânduri există un alt sens, cel al dorinței de libertate. Nu este doar un concept care prinde contur prin combinații puțin canonice sau „potrivite” ocaziilor (dacă ne uităm la vechea și rigida etichetă) ci dorința de a te simți bine în piese vestimentare aparent nestructurate și insipide, pentru că nu au fost călcate.
Este o modalitate de a lua timpul înapoi pentru noi înșine, pentru ceea ce ne place să facem, tocmai într-o perioadă în care orele de lucru se extind și scrolling-ul devine distracția numărul unu. Așa că să nu ne mai simțim vinovați dacă cămașa a fost deja purtată o singură dată și există o cută în plus sau blugii au fost scoși de pe uscător pentru a ieși imediat, pentru că grijia de sine nu poate fi exprimată doar printr-o îmbrăcăminte perfectă.