Fashion

Toate ținutele glamour de la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Am asistat astăzi la un moment istoric unde tradiția s-a îmbinat cu modernitatea.

Regele Carol al III-lea a cerut un cod vestimentar precis, mai informal pentru a se distanța de regulile stricte ale coroanei engleze, astfel încât să transmită poporului un mesaj precis: o monarhie modernă mai apropiată de cele europene. Spre supărarea multora, membrii regali prezenți nu au purtat de fapt tiara, înlocuită cu pălării elegante de fascinator și flori în păr (am zărit chiar în mulțime coroane de flori și frunze, pentru a respecta tema invitației regale, imprimat pe hârtie reciclată).

Charles a purtat o pelerină lungă brodată în catifea, ca toți monarhi la sosirea la Westminster Abbey. Charles a ales-o pe cea pe care o avea George al VI-lea, din catifea purpurie

„Supertunica” este o mantie de mătase aurie strălucitoare cu mâneci lungi, purtată după ceremonia de ungere. Haina a fost confecţionată pentru regele George al V-lea şi a fost purtată şi de regele George al VI-lea, precum şi de regina Elizabeth a II-a în 1953. Cântăreşte în jur de două kilograme.

La ceremonia de încoronare a purtat o haina lungă, care coboară până la podea, se poartă peste supertunică. A fost creată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1821 şia fost cea mai veche haină, realizată din pânză aurie împletită cu fire colorate. Este închisă la nivelul pieptului printr-o clemă de aur reprezentând un vultur. Motivele de pe mantie reprezintă trandafiri roşii, ciulini albaştri, trifoi verde, flori de crini şi vulturi. Cântăreşte între trei şi patru kilograme. William, fiul cel mare al regelui Charles şi moştenitorul tronului, l-a ajutat pe tatăl său să o îmbrace.

Rochia reginei a fost realizată de Bruce Oldfield, un designer de modă în vârstă de 72 de ani, care a creat deja multe rochii pentru Camilla. Însă alegerea lui Bruce Oldfield a fost o surpriză în Marea Britanie, el devenind celebru pentru colaborarea cu Prinţesa Diana, fosta soţie a lui Charles.

Pe lângă rochie, Camilla a purtat Robe of State din catifea purpurie la sosirea sa la Westminster Abbey.
Roba are o trenă lungă și a fost făcută inițial pentru regina Elisabeta pentru propria încoronare în urmă cu peste 70 de ani. La finalul slujbei, Camilla a îmbrăcat noul Robe of Estate din catifea purpurie, brodată cu motive aurii cu 24 de flori.

Dintre look-urile alese pentru încoronarea lui Charles, se remarcă vedetele: Lionel Richie (prieten de multă vreme al Regelui) cu o broșă prețioasă prinsă pe rever, Katy Perry (care o omagiază Vivienne Westwood cu iconicul colier de perle) însoțită de Edward Enninful , redactor-șef Vogue UK și Emma Thompson s-au îmbrăcat într-un pardesiu floral jacquard în nuanță roșu lac.

Dintre oficialii statului, Lady Jill Biden iese în evidență însoțită de fiica ei Finnegan Biden, care au ales un look, albastru și galben, care amintește voluntar culorile Ucrainei, urmată de Prima Doamnă Olena Zelenska.

Pentru ziua încoronării regelui Carol al III-lea,Prințesa Kate a ales tradiția,optând pentru un look în nuanțe de fildeș, culoarea care a fost dintotdeauna folosită pentru încoronarea reginelor iar tiara și-a asortat-o cu fiica sa.  Roba ei de culoarea fildeşului era acoperită de mantia Ordinului Regal Victorian iar ochia a fost concepută de Alexander McQueen, care i-a creat şi rochia de mireasă, în 2011.

Brigitte Macron, a venit alături de soțul său, președintele Franței, într-o ținută Nicolas Ghesquière pentru Louis Vuitton.

Custodele Coroanei Regale a României, Margareta și Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, la Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea au purtat rochii de la Irina Schrotter.

Regina Leticia a Spaniei a ales o ținută de la Carolina Herrera și a fost considerată una dintre cele mai reușite look-uri ale zilei.

La brațul lui Abdullah al doilea, într-o ținută galben pai, regina Iordaniei, Rania, a atras toate privirile.

Chiar dacă poate prințul Henry a enervat și șocat pe toată lumea, e bine de știut că a făcut-o într-o ținută Dior cu care celebra casă de modă s-a mândrit pe toate rețelele de socializare.

Prințesa Charlene de Monaco nu a fost în cea mai bună zi, în schimb, regina Maxima a Olandei alături de soțul său au fost la înălțime, alegând de asemenea culoarea pentru încoronările regale.

Albul a predominat încoronarea iar despre mantia de hermină, pentru cei ce nu știu, conform experților, hermina este un animal care nu suportă să îi fie murdărită blana, astfel că mantia realizată din acest material este demnă de un rege, care poartă haina pentru a reprezenta demnitatea și puritatea.

Articole similare