Fashion

SIMONA LA AMBASADA FRANȚEI! C EST TRES BIEN

De Ziua Națională a Franței, cu ocazia recepției de la Ambasada Franței la București, Simona Bucura Oprescu- președinte al Comisie de Prietenie România Franța din Parlamentul României a avut o apariție neașteptată.

Fiindcă are această funcție, fiindcă are legături importante cu lumea francofonă și pentru că este deputat din locul unde România are cele mai bune relații economice cu Franța(Mioveni) dar și pentru că are o parte din familie în Franța, Simona s-a aflat în centrul atenției și s-a pregătit cum s-a putut mai bine.

Ținuta pe care a ales-o spune tot .La costumul alb, culoare agreată atât de gazdă-ambasadoarea Michele Ramis, Viorica Dăncilă sau alte doamne importante, aceasta a adăugat o cocardă tricoloră ducându-ne cu gândul la Revoluția Franceză dar și la celebra Marianne.66468916 469234596970035 8391348468307722240 n 4480b

MIiliția din Paris purta cocarde în roșu și albastru. Mai târziu, comandantul militiilor din Paris, Lafayette, a adus albul la cocardă, integrând-o cu uniforma națională de pază. Lafayette a numit alb o culoare antică franceză, referindu-se la locul său lung și proeminent în steagurile naționale anterioare. Potrivit site-ului web al guvernului din Franța, câmpul alb era culoarea regelui, iar roșu și albastru erau culorile Parisului. Uneori, cele trei culori sunt luate pentru a reprezenta trei elemente ale motto-ului revoluționar, în care albastrul înseamnă libertate, alb pentru egalitate și roșu pentru fraternitate.

Primarii francezi fac la fiecare 5 ani alegeri prin care și-a desemnează pe celebra Marianne, de-a lungul timpului Caterine Deneuve sau Leticia Casta au fost doar câteva din frumusețile care au întruchipat revoluționara.

Articole similare