Fashion

Rochiile manifest și condiția femeii la Festivalul San Remo 2023

Cele cinci zile ale celui mai iubit și urmărit festival al lumii, San Remo, a început de două zile la Teatrul Ariston. Pe lângă prezența președintelui Italiei la spectacol sau omagiul adus de laureatul cu Oscar, Roberto Benigni, Constituției Italiene din care a recitat, refuzul de a se prezenta un film cu Zelenski și zecile de artiști faimoși, moda ocupă un rol important fiindcă e la ea acasă. Toți creatorii mari se înghesuie să le apară ținutele.

Cunoscutul prezentator Amadeus i-a cooptat anul acesta să prezinte alături de el, pe Gianni Morandi dar și pe una dintre cele mai urmărite femei din Italia pe rețelele de socializare.

Chiara Ferragni, o italiancă urmărită de 28 de milioane de oameni, a decis să poarte patru rochii, definite de mulți drept „manifest”, în timpul apariției ei din prima seară a Festivalului de la Sanremo 2023. Stilistul ales a fost Christian Dior. Pentru a avea grijă de toate look-urile protagonistei a fost creativă Maria Grazia Chiuri, care a fost întotdeauna o susținătoare a femeilor și a feminismului. Fiecare rochie, de fapt, a reprezentat-o ​​în primul rând pe Chiara și în al doilea rând a avut ca scop transmiterea unui mesaj foarte specific.

Începând de la prima rochie, a fost vorba de libertate. O rochie neagra lunga, cu umerii goi si o fusta plina si pufoasa. Particularitatea acestei rochii a fost cu siguranță în șal, care purta inscripția „Gândește liber”. Un adevărat imn menit să împingă femeile să dobândească conștiința de a fi autonome, libere și independente.

A doua rochie purtată a reprezentat însă o adevărată provocare. Chiara Ferragni, de fapt, a urcat pe scena Sanremo 2023 cu o rochie foarte strâmtă, cu o reproducere a corpului ei deasupra. La prima vedere, de fapt, părea să fie complet goală, dar nu a fost așa. Femeia a ales această rochie pentru a-și recita monologul, care era o scrisoare dedicată fiicei sale. Scopul a fost lansarea unui mesaj de pozitivitate, menit să încurajeze femeile să-și iubească corpul și să nu se teamă să-l arate cu toate punctele sale forte și slăbiciunile.

Al treilea articol, deci, a fost așa-numita rochie împotriva urii. O rochie albă lungă cu decolteu neregulat și inscripționate gravate pe ea. Nu au fost întâmplătoare, dar au fost comentarii scrise de niște haters împotriva Chiarei. Cuvinte negre, din perle, scrise pe rochia albă, de parcă ar fi pagina unei cărți care vorbește despre un dispreț inutil. În cele din urmă, ultima rochie a fost o „cușcă”. Cu această rochie, Chiara a vrut să reprezinte ideea de a se elibera de stereotipurile societății care ne fac adesea prizonieri.

Articole similare