Fashion

PETRECE VARA CA UN REGE LA ESTORIL ȘI LISABONA

Paralela 45 vă propune în acestă vară o destinație superbă,ieftină,încărcată de istorie și mai ales sigură-Portugalia.
Capitala ei este una dintre cele mai vechi oraşe ale Europei, oraşul este mai vechi decât Roma, Londra sau Parisul și e construit pe 7 coline,o metroplă adevărată, un centru financiar, comercial, mediatic, educaţional şi turistic însemnat.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Lisabonei, Turnul Belem, parte a patrimoniului UNESCO, se află în cartierul Belem situat la vest de centrul oraşului. În era marilor descoperiri geografice de aici porneau la drum navigatorii portughezi. Bairro Alto este partea de oraş aflată deasupra cartierului Baixa, unde ne putem întâlni cu fado-ul, muzica populară specifică portugheză de asemenea intrată în patrimoniul imaterial UNESCO. Mănăstirea Sf. Ieronim împreună cu biserica din interior a fost ridicată în prima parte a secolului XVI, în cinstea lui Vasco de Gama, cu ocazia descoperirii Indiei. În faţa mănăstirii Sf. Ieronim, pe malul râului se află monumentul descoperirilor. Nu uitați să vă plimbați cu tramvaiul!E cool,chic și mai ales istoric. O plimbare cu tramvaiul 28, care defilează pe străzile oraşului de mai bine de 100 de ani (din 1901) vă ajută să descoperiți zone medievale, mozaicuri, bazilici romane, edificii de inspiraţie maură şi manuelină sau grădini ascunse de ochii turiştilor.

Estoril ca și Monaco,de-a lungul timpului și-a cucerit turiștii,mai ales pe cei de lux,datorită Cazinoului în anii 30 și mai ales după război.
Cei mai cunoscuți rezidenți au fost însă lideri sau regi decăzuți de pe tron din cauza evenimentelor din Al Doilea Război Mondial. Pentru că Portugalia a avut un regim de dreapta, după al doilea război, dar având avantajul că s-a aliniat rapid politicii americane și nu era complet compromisă din cauza unei colaborări certe cu Hitler, aici au ajuns foști lideri, cum ar fi Horthy (care a și murit aici în 1957) sau regi care și-au pierdut tronul, cum a fost cazul regelui Umberto al Italiei (deposedat în urma referendumului din 1946), al infantelui Juan I de Barcelona (tatăl viitorului rege Juan Carlos al Spaniei), dar și Carol al II-lea al României.
Regele Carol al II-lea al României și-a trăit ultimii ani de viață în Estoril (a murit în 1953, cu patru ani înaintea lui Horthy), dar și Elena Lupescu (actualmente, reședința lor, numită “Mar e Sol” este un mic complex rezidențial cu apartamente). Iar dacă te plimbi prin centrul vechi din Cascais, vei descoperi o mică plăcuță care indică locul în care a trăit Mircea Eliade.
6724f33bb01117197919dcd09da4ec161Majoritate turiștilor și români vin aici nu pentru Carol sau Eliade, ci pentru plaje. Există o plajă de-a lungul mării de la Cascais până la Estoril unde găsesști mereu loc iar apa e superbă.
Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice, un obicei care a devenit tradiţie încă din epoca colonială.La orice masă însă,fructele de mare,orezul și celebrele vinuri domină fără drept de apel.
Despre Portugalia sunt multe de spus dar mai bine decât noi o face PARALELA 45 oferindu-vă în perioada 28 mai-6 septembrie 2016,vacanțe de neuitat la prețuri excelente.Intrați pe vacanteparalela45.ro,vizitați agenția din Pitești situată lângă Casa Cărții sau accesați pagina de facebook a agenției pe care o găsiți în pagina revistei noastră.Grăbiți-vă!Locurile sunt limitate iar oferta este de neratat!

 

Articole similare