Fashion

Marile doamne al lumii susțin Ucraina prin vestimentație

Asemeni iei românești, cămașa tradițională din Ukraina, include mai multe tehnici diferite de prelucrare a firelor care pot reflecta diferite regiuni, orașe și chiar familii din Ucraina.

Uneori, broderia poate semnifica sănătate, fericire, noroc, în timp ce fiecare piesă poate dura săptămâni, chiar luni pentru a fi brodată. Vyshyvanka fiindă așa se numește ia lor, este atât de înrădăcinată în cultura ucraineană încât există chiar și o zi dedicată acesteia în luna mai.

Regina Letizia a Spaniei a participat la un eveniment pentru proiecte sociale din Madrid. Alături de pantalonii ei negri și tocuri, regina a purtat la ceremonie o vyshyvanka, o bluză tradițională ucraineană brodată.

Prin această declaraţie vestimentară, şi regina Letizia se alătură regalilor care sprijină Ucraina şi condamnă războiul rusesc.Tot pentru o vyshyvanka a optat și prima doamnă a Letoniei care a postat și un mesaj de Instagram distribuit de soția lui Zelenski.

Peste ocean, Jill Biden-prima doamnă a Statelor Unite și-a făcut un obicei de câteva zile din a arbora floarea Ucrainei care este floarea soarelui ori pe masca de protecție, ori pe manșetele rochiilor.

Articole similare