Fashion

Incredibilele haine ale Zdob și Zdup în țara modei și de ce românii votează cu Moldova la Eurovision

Aseară mii de români și moldoveni, la Torino, chiar dacă erau spectatori, portari, oameni de la pază sau din cei care fac tot felul de munci grele dar cinstite, au cantat, au urlat de bucurie și au aplaudat Moldova care s-a calificat în finala Eurovision 2022.

Alte câteva milioane de români vor vota sâmbătă Moldova, nu România, multe voci ale asociațiilor, lideri ai Diasporei, socotind că această piesă ne reprezintă pe toți fiindcă e în limba noastră și prezintă un mesaj unionist. Și ziariștii din Peninsulă s-au sesizat iar versurile au început deja să facă obiectul emisiunilor și articolelor de presă.

Vestimentaţia reprezentanților Moldovei este un mix dintre stilurile Folk şi Rock’n’Roll. Cei de la Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov s-au prezentat în haine pe care se regăsesc elemente ornamentale stilizate din tradiţionalele covoare moldoveneşti – ciucuri roşii din Jocul Urşilor şi multe culori.

Vinovații pentru acest look inspirat sunt: Ludmila Levitskaia, designer Mădălina Neguleanu iar conceptul a fost semnat de Carolina Voitenko, soția solistului de la Zdob și Zdup care este pictoriță și designer.

Concurenţii au ales pe fundalul scenei, „Pomul Vieţii”, brand-ul de ţară al Republicii Moldova, un simbol atât de iubit de toți românii, ca și ciucurii sau motivele de pe covoare.

Șansele Moldovei sunt mari doar că politicul și-a băgat coada și aici, cei din Ucraina schimbând acum două luni reprezentanta și trimițând o altă piesă plângăcioasă cu membrii trupei care imită stilul celor de la Zdob și Zdub ca vestimentație și filon popular.

Articole similare