Fashion

Ești o femeie care te temi de bătrânețe? Uite ce face o actriță faimoasă la 71 de ani

Are 71 de ani și a fost aleasă de cea mai faimoasă revistă din lume să pozeze în detrimentul puștoaicelor de 19 ani. Magnetică, puternică și cu ridurile la vedere, constituie un model pentru toate cele care cred că este doar vârsta când se cresc nepoții și se încasează pensia.

Actriţa şi producătoarea de film Isabella Rossellini (prenume complet Isabella Fiorella Elettra Giovanna) s-a născut la 18 iunie 1952, la Toma (Italia), într-o familie cu bogată tradiţie în film, mama ei fiind celebra actriţă suedeză Ingrid Bergman, iar tatăl său – la fel de celebrul regizor italian Roberto Rossellini.

A debutat în film, în 1976, când a jucat un scurt rol de călugăriţă alături de mama ei, în „A Matter of Time”. Apoi, a apărut în filmul din 1979 „Il Prato”, urmat de filmul lui Renzo Arbore „Il pap’occhio”.

Cariera de model a început când avea 28 de ani şi când Bruce Weber a fotografiat-o pentru prima dată pentru „British Vogue”. Apoi, a apărut ca model în publicaţiile „American Vogue”, „Marie Claire”, „Harper’s Bazaar”, „Vanity Fair”, „ELLE”, lucrând cu mulţi fotografi cunoscuţi. O expoziţie cu fotografiile ei numită „Portret de femeie” a avut loc la Paris, în 1988. În 1982, a devenit purtătorul de cuvânt exclusiv al brandului internaţional de cosmetice Lancôme, funcţie pe care a deţinut-o timp de 14 ani.

Primul film american în care a apărut a fost „White Nights”, în 1985. A urmat rolul Dorothy Vallens în filmul „Blue Velvet”, regizat de David Lynch, unde a şi cântat pe coloana sonoră a filmului. Au urmat zeci de filme de succes atât pe marile ecrane cât și în televiziune.

A fost căsătorită cu Martin Scorsese (1979-1982) şi Jonathan Wiedemann (1983-1986).

Sursa fotografiilor: Vogue Italia- Facebook

Articole similare