Fashion

Despre ce vorbesc hainele Laurei Codruța Kovesi

Deși i se mai spune Laura CK,probabil că nu s-a îmbrăcat niciodată de la Calvin Klein,iar dacă a făcut-o și-a luat vreun tricou pentru vacanță,stilul fiind total nepotrivit cu personalitatea.Toată lumea e cu ochii pe ea,toată  lumea e atentă la ce face,la ce zice,pe cine mai trimite în temniță dar oare de ce stilul ei vestimentar nu atrage atenția?

Dacă o pițipoancă,o divă sau o Miss petrece câteva ore în fața oglinzii până se arată mulțimii și epuizează cardul pe ținute,nici celei mai puternice femei din România nu-i este ușor să nu iasă în evidență prin haine,să nu fie stridentă și mai ales să trimită mesaje și să subjuge,dacă vreți,într-o manieră inconștientă auditoriul prin hainele și aspectul său.

Ex-sportivei de performanță Laura Codruța Kovesi i-au rămas din baschet rigoarea,disciplina,dorința de a învinge dar și unghiile scurte pe care și le dă maxim cu ojă nude,picioarele pline de mușchi pe care toată lumea i le critică dar ea își bagă picioarele în toate criticile fiindcă alte părți ale corpului au făcut-o celebră și ceasurile sport care dau un mesaj de forță,încredere,bărbăție , chiar.

În primele fotografii ca procuror avea părul scurt,nu se machia,se îmbraca  în sacouri ca toți colegii de breaslă.În timpul căsătoriei cu Eduard Kovesi găsim o Laura Codruța Kovesi plinuță,ștearsă, multumită că place soțului și comod îmbrăcată pentru orele petrecute în fața biroului de lucru.

12899969 1230305000317354 1627588740 nCând a ajuns procuror general la 33 de ani pur și simplu  a adoptat prezentarea în public a unei ținute masculine folosindu-se și de limbajul hainelor pentru a-și construi o imagine impenetrabilă,puternică, într-o lume nemiloasă și puternică unde încă nu pătrunsese vreo femeie atât de sus.

Pe măsură ce popularitatea și notorietatea i-au crescut,a înțeles că machiajul e obligatoriu când apari la televizor,ești fotografiată,că televiziunea îngrașă 5 kilograme,așa că a slăbit, a adoptat  bretonul care dă credibilitate și a optat pentru părul lung,simbol al feminității pe lângă rochii sau fuste care au rolul lor.

Modelul de haine spre care s-a îndreptat Laura Codruța Kovesi în ultimii ani este unul milităresc sau mai bine zis de ”uniformă”,nu în sens de omogenizare  cu cei din categoria de care aparţii şi nici de distincţie faţă de cei din afara ei, ci în sens de putere și autoritate.Hainele ei amintesc de uniformele școlilor private din Elveția și Marea Britanie,mai toate au guler,lungimea este potrivită iar culoarea adoptată este albastru. Este un semnal pe care-l dă prin acest stil aprope milităresc de apartenență la o ”breaslă” care impune respect și…frică.

12899687 1230304123650775 837045913 nPantofii doamnei Kovesi se mențin între 4 și 6 centimetri atunci când nu poartă balerini și asta că nu are nevoie,fiind o femeie foarte înaltă ,dar și pentru faptul că nu vrea să-și stingherească partenerii de dialog,majoritatea bărbați scunzi.

Fiindcă e conștientă de energiile negative,blesteme și alte vrăjitorii,poartă în permanență o cruce din aur galben la gât iar de cele mai multe ori are la mână câteva mătănii,luate cu siguranță de la biserici și mânăstirii care sunt în regulă cu legea,documentele și impozitele.

Aproape niciodată nu apare cu geantă în mână sau pe umăr ci își asortează un dosar sau telefonul la ținută,greutatea  de a alege fiind mare în condițiile în care Elena Udrea are genți care depășesc salariul doamnei Kovesi într-un an sau revistele de modă ale acestei țări sărace recomandă geanta Dior ca un must have al sezonului în timp de salariul pe economie este de 1000 de ron.

Probabil, că indiferent de frigul de afară pe Laura Codruța Kovesi nu o va vedea nimeni în geacă groasă MONCLER și dacă ar primi-o cadou de aniversare,acest brand fiind în ultimii doi ani”must have-ul” și accesoriul cel mai des întâlnit al celor ieșiți din duba DNA în timpul iernii,Alina Bica,Dorin Cocoș,Cristi Borcea  fiind câțiva dintre purtătorii  acestor geci extraordinare în România.

12910206 1230304850317369 590495153 nFiindcă o persoană ca ea nu își poate exprima emoțiile ca toată lumea,a existat un moment  când i-a declarat României că o iubește în cel mai la îndemână mod,utilizat frecvent de ultrași la meciurile de fotbal sau de românii din Diaspora la întâlniri.Astfel,pe un ger de crăpau pietrele,de 1 Decembrie,Ziua Națională a României,Laura Codruța Koveși a apărut la ceremonii cu bască,înfofolită bine dar la gât cu un mare fular cu drapelul țării noastre.


Vrem sau nu,fără stilist sau cu bani mulți investiți în haine și accesorii,Laura Codruța Kovesi a impus un stil vestimentar în România pe care ne așteptăm să-l copieze și alții în viitor,iar acest stil spune o poveste de viață pentru cei atenți la detalii și suficient de superficiali să se uite și la haine,nu doar la dosare și sentințe,un stil care dezvăluie o personalitate și impune autoritate.

Cu pași repezi și fără să ne dăm seama,Laura Codruța Kovesi se pregătește să devină prima doamnă a României în toată puterea cuvântului.

{gallery}lauracodrutakoves{/gallery}

Articole similare