Fashion

Brâncuși mereu sursă de inspirație și pentru fashioniști

Constantin Brâncuși a influențat enorm nu numai sculptura, ci si viața culturală pariziană, iar in prezent a devenit sursa de inspirație si pentru marii creatori de modă.

Brâncuși la Nisa, 1928

Anul trecut, Casa Hermes a creat un palton asemănător cu unul purtat de Brâncusi în 1925, pana la genunchi, cu guler mare şi buzunare încăpătoare, pentru a celebra eleganța atemporală a hainelor creatorului.

Maison Hermes

În trecut, Valentino, Stephane Rolland sau Lilly Heine au scos colectii de Haute Couture inspirate din operele geniului născut la Hobiţa, Gorj.

Valentino

Colecţia Haute Couture semnata de Valentino, in decembrie 2014, a confirmat încă o dată simbolistica puternică a operelor lui Brâncuşi, chiar şi atunci când vine vorba despre accesorii. Creaţiile cu siluete retro şi materialele dintre cele mai variate, de la piele până la caşmir şi blană, au fost completate cu supleţe de plicuri inspirate de sculpturile maestrului român, printre care se numără Prometeu sau Nou Născut.

Designerul francez Stephane Rolland şi-a găsit la rândul lui inspiraţia, ca mulţi alţi artişti şi creatori, în creaţia lui Brâncuşi iar creațile sale au fost purtate de vedete precum Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna, Rita Ora, Kim Kardashian.

Articole similare