Fără categorieMondenPolitică

Cine e cineva pe Facebook

Când vine vorba de Internet, un ocean de informații stă doar la un click distanță. Internetul ne-a schimbat tuturor viața, iar rețelele de socializare tot apar și dispar. Sunt câteva platforme care au trecut însă testul timpului: Facebook, Instagram, YouTube.

Facebook este cea mai populară reţea socială în rândul politicienilor, artiștilor și instituțiilor publice de la noi.  Iată care sunt paginile de pe Facebook cu cei mai mulți urmăritori, în 2021, din Argeș, cu mențiunea că unele sunt construite în ani iar altele au crescut brusc.

Cu aproape 4 milioane de urmăritori primul loc îl ocupă desigur Smiley, cu o industrie de marketing în spate și mulți fani. Acesta este urmat de Dani Mocanu(asta e viața) care are doar 200 de mii de urmăritori în timp ce de pe Youtube strânge zeci de milioane la fiecare piesă. Nici Nicu Paleru nu stă rău, a ajuns la aproape o jumătate de milion de urmăritori și miloane de vizualizări pe Youtube.

La politicieni, Alina Gorghiu pe care o socotim argeșeancă din Curtea de Argeș și de câteva săptămâni este și președinte PNL Argeș are 127 de mii de urmăritori. Pe locul al doilea se află tot o femeie- Elena Lasconi, primar al Municipiului Câmpulung, pagina sa fiind relativ nouă. Locul al treilea merge tot la USR, Ionuț Moșteanu- deputat și liderul grupului din Camera Deputaților a formațiunii din care face parte. Acesta are 17 mii de urmăritori.

Toți cei menționați putem spune că au și o anvergură națională așa că ne-am aplicat atenția și asupra politicienilor locali și vă putem spune că pe locul întâi se află Marius Nicolaescu, vicepreședinte al C.J.Argeș cu 14 mii de urmăritori, sute de like-uri zilnic și mai ales un conținut prestigios, cultural sau istoric, o pagină care am putea spune că o dublează sau mai bine spus o suplinește serios pe cea a instituției unde lucrează. Tot la același nivel de urmăritori și like-uri se află și Ion Georgescu, primar la Mioveni. Doar comunicarea diferă, adică are un ton mai administrativ, tehnic unde locuitorii își extrag toate informațiile zilnice. Pe locul al treilea îl găsim pe Emanuel Soare, fost prefect, profesor universitar și politician, acesta are aproape 7500 de urmăritori.

În rest e jale! Președintele tuturor argeșenilor-Ion Mînzână ar trebui să îi trimită de urgență de unde au venit pe cei care îi țin pagina oficială fiindcă are doar 5482 de urmăritori iar domnia sa e președintele unei jumătați de milion de cetățeni,conform recensământului. Și indiferent dacă ne place sau nu pe Facebook, în 2022 nu mai putem reuși cu căruța poștei sau cu caii putere ai mașinuțelor să colindăm satele, tot cu on line-ul facem treabă. La fel și Gentea Cristian, edilul Municipiului Pitești! Săracul! Nu are nici nici 5 mii de urmăritori la o populație de 165 de mii de piteșteni și se laudă că și-a adus-o șefă de cabinet pe o mare profesoară de jurnalism și directoare de televiziune. Serios? Rezultatul e zero. Piteșetenii sunt dinamici, stau pe telefoane. Chiar și pensionarii din Găvana sau Războieni.

Și ca să vedeți că nu suntem subiectivi, venim pe cifre cu niște exemple ”de la țară” și de la oraș ale unor persoane publice care fac pe contul personal sute sau mii de like-uri. Una dintre aceste pagini de succes și mai ales plină de conținut, cu mesaj cursiv este a primarului din Corbeni- Nicolae Dinică, fost preot la cea mai importantă biserică a României, am putea spune-Biserica Domnească.

Nici Aurel Bălășoiu de la Rociu, acum deputat al Argeșului nu stă rău, la fiecare postare face aproape o mie de Like-uri și o comunicare frumoasă.Dănuț Dinu rămâne și el un răsfățat al utilizatorilor de Facebook, chiar dacă nu mai este vocal și prezent în lumea politică. O persoană care stă mai bine pe contul personal decât pe cea de politician și se străduiește din răsputeri să ajungă la inima utilizatorilor FB este Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș, cele mai apreciate fotografii fiind cele cu soția sau acelea făcute de fotografi profesioniști.

Campionul indiscutabil în comunicare este însă Caliopie Arhimandritul(cităm din pagina de socializare). Pe lângă pagina de Facebook unde putem urmări toate predicilie de la sărbători și duminici unde la cea mai slabă fotografie strânge 400 de aprecieri, părintele are cont de Instagram, Tik-Tok, Youtube și a înțeles înaintea tuturor că trebuie să atingi toate masele de oameni, mai ales atunci când propovăduiești Evanghelia iar biserica trebuie să fie un model în toate.

Nu întâmplător, la capitolul instituții și organizații, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are peste 24 de mii de urmăritori și niciodată nu își distribuie în vreun grup postările. Î.P.S.Calinic pune însă zilnic o învățătură, o poveste sau o predică. Pozele și filmările acestei pagini sunt foarte reușite, informațiile interesează pe toată lumea, la fel și evenimentele.

Școala de Arte și Meserii Pitești are și ea peste 31 de mii de urmăritori, zilnic existând copii, părinți sau bunici care urmăresc activitatea celor 2 000 de cursanți. Instituția Prefectului-Județul Argeș a devenit și ea o pagină vizibilă mai ales în datorită pandemiei și a ajuns la 15 mii de urmăritori.

Pagina Consiliului Județean Argeș are tot 15 mii dar comunicarea a lăsat de dorit în 2021, mai toate postările erau date cu copy paste după articole istorice sau religioase cu biserici sau monumente. Câteodată mai apare președintele CJ Argeș, de la ședințe, de la un drum asfaltat sau la semnarea vreunui contract vital pentru județ, dar rar, să nu deranjeze comunicatorii . Neoficial, pagina CJ Argeș a fost de o lună ”preluată” sau a devenit un fel de anexă a Școlii de Arte și Meserii Pitești, transformându-se într-o pagină culturală și de divertisment.

Pagina Primăriei Municipiului Pitești arată ceva mai bine, dă conferințe, anunțuri de la toate instituțiile din subordine și are aproape 20 de mii de urmăritori.

Articole similare