Politică

Ești femeie și faci politică? Iată ce ți se pregătește!

România se îndepărtează încet dar sigur de obiceiurile otomane, femei ținute în iatac sau la cratiță de bărbații care fac politică în costume Armani dar cu mentalitatea rămasă din vremea când purtau caftane și hangerul lângă pântecul voluminos.

Îi revine Alinei Gorghiu, primul președinte femeie al unui partid istoric- PNL, să aibă această inițiativă, nu oriunde ci la Curtea de Argeș.

În zilele de 22 și 23 august, la Curtea de Argeș, se dă startul dezbaterii naționale despre egalitatea de gen în politică în cadrul evenimentului ”De ce avem nevoie de mai multe femei în politică?” organizat de Societatea Liberală și Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel.

Invitații sunt numeroși și cu toții sunt nume sonore ale politicii sau vieții publice românești, dar pe lângă discursurile lor vor intra în direct răspunzând tuturor întrebărilor adresate în chat de acei oameni care vor să se alăture dezbaterii.

Csaba Ferenc ASZTALOS, președintele Consiliului Național pentru Combaterea discriminării și Ciprian Ciucu, primar la Sectorul 6 București, Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor și Ovidiu Raețchi, secretar de stat, al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă sunt singurii bărbați de la evenimentul moderat de Violeta Vijulie, pentru respectarea cotelor de gen. De cealaltă parte, pentru un echilibru, au răspuns prezent invitației Monica Anisie, Cristina Trăilă, Adriana Săftoiu, Diana Baciuna, Claudia Benchescu, Andreea Rusu sau Cristina Chiriac.

La finalul acestor dezbateri și votului Parlamentului listele electorale trebuie să arate ca în graficul de mai jos. Nu-i așa că îți dorești și tu o astfel de lege, femeie cititoare care cochetezi cu politica sau o faci deja?

România, la capitolul reprezentării femeilor în politică se află în acest moment pe penultimul loc în Europa. Ați ghicit! Ultimul loc îl are Turcia.

Articole similare