Și-a venit și 24 Ianuarie, eveniment mai cunoscut în istorie drept Mica Unire sau Unirea Principatelor Române realizată de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza în anul 1859. A fost considerat primul act pus la baza înființării statului unitar național. Marea Unire a avut loc ceva mai târziu , în 1918, la Alba Iulia.
Ei bine, politicienii noștri au ieșit la joc și cu acest prilej. Același Puiu Mărgescu, actorul care îl întruchipează în fiecare an pe domnitorul Cuza a fost de neclintit în rolul său. Ar fi păcat ca pe cartea de muncă a acestui om să nu scrie că a ocupat funcția de “domnitor” de-a lungul vieții și să fie plătit ca atare, cu sporurile regulamentare!
Politicienii s-au prins în horă cu poporul, în timp ce pe fundal era intonată cunoscuta piesă „Hora Unirii”, pe versurile lui Vasile Alecsandri . Am dorit să știm dacă persoanele publice din Argeș cunosc acest cine semnează poezia devenită imn al Unirii, având în vedere că are o vechime de 157 de ani, de când a avut loc unirea. Nu putem să vă spunem decât că viața publică din Argeș trebuie să mulțumească din plin cerului pentru că un om ca Ion Mânzănă există printre ei. Bine, vicepreședintele CJ Argeș este unul dintre puținii politicieni cu o cultură veritabilă și vastă, în orice domeniu, de ți-e mai mare dragul să stai de vorbă cu un asemenea om. A fost singurul care a știut și care a șoptit răspunsul și colegilor săi, care n-au apucat să fugă la întrebarea noastră sau care au considerat întrebarea “o prostie”. Vezi cazul președintelui PSD Argeș, Șerban Valeca.
Celor de la PNL,după ce am văzut geanta și coafura doamnei Olimpia Doru nici nu le-am mai adresat întrebarea,dar știu bine să joace în horă…după cum le cântă alții,firește!