Știri

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR LA RAMADA

Vine Sfântul Valentin,Valentine s Day sau San Valentino,sărbătoarea dragostei în lumea catolică,o sărbătoare pe care și noi românii am adoptat-o după Revoluție. Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.

Intr-un final, Claudiu l-a găsit si l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerand că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata sfantului Valentin si nu se știe dacă legenda are o baza istorica reala.
Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite și mai nou și în statele europene, se fac petreceri și baluri. Îndrăgostiții își fac cadouri.
Recomandarea noastră pentru o seară romantică,rafinată,cu mâncare de excepție,muzică potrivită momentului și mult romantism este Ramada Pitești.Restaurantul Mon Arch își deschide larg porțile și până mâine seară,8 februarie,vă puteți înscrie la numărul 0372 480 500.

Articole similare