CulturăȘtiri

Un ambasador al folclorului autentic românesc cântă duminică la Topoloveni

Orașul Topoloveni împlinește mâine 600 de ani de la prima sa atestare documentară din anul 1421, fiind întocmită pe vremea lui Radu Prasnaglava, fiul lui Mircea cel Batrăn. 

Organizatorii au pregătit multe evenimente iar sâmbătă, 19 iunie, de la ora 10 se va lansa și monografia orașului de 600 de pagini “Topoloveni – Argeș. Pași în timp”, o lucrare de excepție care a necesitat o muncă titanică atât din partea managerului Casei de Cultură „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni- Emil Antohi, cât și a specialiștilor coordonați de Sorin Mazilescu.

Duminică, printre alți artiști invitați la concertul care va avea loc în vechiul târg săptămânal, va concerta Constantin Gaciu împreună cu fiul său și minunatul taraf cu tradiție-”Iancu Jianu”.

Constantin Gaciu este probabil cel mai vestit cobzar contemporan, vine de la Coteana- Olt și a absolvit Liceul Dinu Lipatti din Pitești, obținând de-a lungul vremii foarte multe premii și distincții naționale. Doctorul în muzică și litere- Bogdan Simion, un personaj foarte apreciat atât de specialiști cât și de internauți, îl amintește mereu cu ocazia interviurilor, mulțumindu-i pentru toate lecțiile de cobză pe care i le-a dat.

Articole similare

Recomandat
Close