Știri

UEFA amână cu un an startul EURO 2020

UEFA a anunțat azi amânarea competiției-emblemă între echipe naționale, UEFA EURO 2020, programată inițial în lunile iunie și iulie ale acestui an. Sănătatea tuturor celor implicați în jocul de fotbal reprezintă prioritatea, precum și evitarea situației în care s-ar pune o presiune în plus asupra serviciilor publice din țările organizatoare. Această măsură va permite încheierea tuturor competițiilor interne care, în prezent, sunt suspendate din cauza pandemiei COVID-19.

Toate competițiile și partidele organizate de UEFA (inclusiv amicale) la nivel de club sau echipe naționale, atât masculine, cât și feminine, sunt suspendate până în momentul luării unei noi decizii. Play-off-ul UEFA EURO 2020 și meciurile internaționale amicale programate la finalul lunii martie se vor disputa în fereastra internațională de la începutul lunii iunie, sub rezerva revizuirii situației.

Un grup de lucru format din reprezentanți ai ligilor profesioniste și ai cluburilor va analiza soluțiile disponibile pentru a permite încheierea competițiilor din actualul sezon și punerea în aplicare a deciziilor luate marți.

Deciziile luate de Comitetul Executiv UEFA au venit ca urmare a videoconferinței cu președinții și secretarii generali ai celor 55 de asociații naționale, reprezentanți Asociației Cluburilor Europene, Ligilor Europene și FIFPro Europa pe care președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a convocat-o cu scopul de a găsi un plan de deblocare a programului competițional afectat de răspândirea virusului pe continent.

UEFA EURO 2020 era programat să se desfășoare în 12 orașe din Europa între 12 iunie și 12 iulie 2020. Datele noi propuse sunt 11 iunie – 11 iulie 2021. UEFA reasigură cumpărătorii de bilete că, în cazul în care nu vor putea participa la turneu în 2021, li se va restitui suma plătită. Pe parcursul următoarei luni, mai multe informații privind rambursarea vor fi comunicate cumpărătorilor prin intermediul emailului și pe euro2020.com/tickets.

Decizii cu privire la datele de disputare a competițiilor UEFA, la nivel de club sau echipe naționale (masculin și feminin) vor fi luate și comunicate în timp util.

Articole similare