Știri

Totul despre sărbătoarea orașului Topoloveni

Astăzi, cu ocazia marcării a 600 de ani de la prima atestare documentară a orașului Topoloveni, primarul Gheorghiță Boțârcă , într-o mare formă, și comunitatea locală au avut mulți oaspeți ce au venit din toată țara ca să le fie alături în această mare zi de sărbătoare.

Președintele Ion Mînzână dăruindu-i un plop primarului Boțîrcă

Președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă, a oferit drept dar un plop, simbolul localității și o plachetă. La eveniment au participat și cei doi vicepreședinți ai CJ Argeș-Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, câțiva parlamentari, primarii din localitățile învecinate, mulți oameni de cultură și fii ai orașului. Evenimentul a fost prezentat de Constantin Pașol-corespondentul nostru la Antena Satelor. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate.

Clubul Elevilor Topoloveni

Pe scenă au cântat și au încântat elevii de la Clubul Copiilor din Topoloveni foarte bine pregătiți de directorul lor, un îndrăgit instrumentist. Haiducii Vlădicii coordonați de Grațian Bădescu au avut de asemene un moment frumos, apreciat de toți cei prezenți.

Haiducii Vlădicii

În cadrul manifestările dedicate Zilei Orașului Topoloveni a fost lansată și monografia localității, o carte ”monstru„ cu 600 de pagini la care s-a lucrat luni bune, șapte specialiști aducându-și contribuția coordonați de prof. dr. Sorin Mazilescu.

Un discurs emoționant l-a avut și Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, locuitor al orașului Topoloveni. La polul opus am remarcat faptul că nimeni nu l-a evidențiat pe Jean Dumitrașcu și el prezent la eveniment, un intelectual de necontestat.

Octavian Sachelarie

Zeci de copii purtând tricouri inscripționate cu evenimentul au colorat atmosfera iar gazdele, coordonate de Emil Antohi-directorul Casei de Cultură ”Preot Ion Ionescu”, s-au prezentat la înălțime.

Emil Antohi și Mirabela Petrișor

Nu au lipsit nici Dorin Mărășoiu, Casa de Cultură purtând numele bunicului său, Gabriel Vasilescu- consilier județean de la PNL sau Ana Maria Panescu- consilier local de la Partidul Ecologist, probabil cea mai frumoasă consilieră pe care o are Argeșul.

Cel mai frumos consilier local

Un gest frumos și de politețe l-a făcut și noul manager al Teatrului Davila – Felix Goldbach, acceptând invitația de a participa și rămânând până la finalul finalului.

Mâine vor continua manifestările în Târgul Săptămânal unde va concerta Doina Argeșului și mai ales Constantin Gaciu alături de Taraful de la Iancu Jianu.

Articole similare