CulturăȘtiri

Totul despre concursul de la Davila și rezultate

La mult așteptata probă de interviu pentru ocuparea postului de director al Teatrului Alexandru Davila s-au prezentat în finală George Diaconescu, șeful secției Estradă, și Felix Goldbach, doctor în muzică, lector la Universitatea Valahia și un instrumentist apreciat. „Audierile” celor doi au depășit 3 ore, fiecare candidat răspunzând la întrebările comisiei și susținându-și proiectul.

Lucian Vladescu, Vlad Zamfirescu, Adrian Gazdaru si Cristian Puiu

Comisia a fost una prestigioasă:

Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu – manager al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” din București.

Adrian Găzdaru – directorul Teatrului Excelsior din București, de profesie actor.

Lucian Vladescu de la Teatrul de Opereta și Musical Ion Dacian – dirijor al Orchestrei Teatrului, muzicolog, doctor în muzică.

Iulian Rusu – dirijor și solist la Filarmonica din Brașov, fost manager al instituției.

Nicolae Tudose – consilier județean și membru în Consiliul de Administrație al Teatrului Al. Davila.

Cristian Puiu – administratorul public al Consiliului Județean Argeș.

S-a tras la sorți și primul a fost Felix Goldbach din proiectul căruia am reținut că își dorește proiecte europene, dar și guvernamentale prin AFCN, desființarea postului de director adjunct, colaborare cu toate primăriile din județ pentru a duce piesele de la Așchiuță și de la Dramă pe toate scenele, angajarea unui specialist în marketing și P.R., dar și o colaborare cu Universitatea Pitești și IȘJ Argeș, pentru a crește valorile culturale locale.

George Diaconescu a propus o atentă revizuire a organigramei și contractelor de muncă, investiții în clădire, o bună comunicare cu artiștii în vedere stingerii conflictelor.

Cel mai prietenos om al comisiei a fost Nicolae Tudose, care s-a purtat ca o gazdă, le-a vorbit cald și a evidențiat istoria de 75 de ani a instituție. La polul opus, administratorul județului i-a întrebat dintr-o lege din bibliografie (Legea 98), lucru puțin obișnuit la interviurile de management cultural, despre ofertă, punându-i în dificultate. Nu în ultimul rând, i-a avertizat dur spunându-le că „bugetele vor fi din ce în ce mai mici, așa că să aveți grijă cu ce ați cerut în programul minimal!”.Unul dintre directorii de teatru din comisie a glumit spunând un mare adevăr: „Încercați să nu mergeți la mămica și tăticul numiti Consiliul Județean Argeș, ci luați decizii singuri, altfel veți ajunge doar manageri de coloratură!”.

Cu puțin timp în urmă, Consiliul Județean Argeș a publicat pe site rezultatul și de la proba de interviu unde notele au fost mai mici ca la cea scrisă dar și rezultatul final. Chiar dacă au vrut să facă pe corecții publicând doar numele de dosar, deși identitatea concurenților este publică după ce se prezintă la proba de interviu( a se citi legea, doamna Stoenescu), în urma tuturor articolelor apărute în presa prietenoasă cu CJ Argeș care a publicat de vineri notele și numele candidaților, revista noastră care și-a răpit patru ore din viață să urmărească procedura vă aduce la cunoștință că noul manager al Teatrului Alexandru Davila este Felix Goldbach, cu nota finală de 8,99.

Felicitările, masa și dansul…peste două zile, când se termină perioada de contestații.

Articole similare