Știri

Solidaritatea românilor din Spania – o sursă de inspirație și pentru noi

În greaua încercare prin care trece poporul spaniol, fiecare contribuie cu ce poate. Comunitatea de români nu a uitat mâna întinsă și locurile de muncă oferite cu generozitate în ultimii 20 de ani. Toate asociațiile noastre, multe dintre ele având la conducere argeșeni, au întocmit liste de persoane care au dus mâncare sau medicamente bătrânilor sau celor nevoiași.

O altă idee este aceea a unui grup de români care fac comandă la Telepizza, o firmă de livrări la domiciliu, plătesc, comanda fiind dusă către diferite instituții publice( Poliție, Jandarmerie, spitale) totul în anonimat, fiindcă binele nu trebuie spus. Alții care au imprimante 3D imprimă gratis pentru instituții sau cedează parola de WI-Fi pentru vecinii care nu au posibilități, Teresa Julve Soliva, primărița din Oropesa ieșind public să le mulțumească.

Despre românii valoroși din prima linie se scriu puține dar e bine să știți că unul dintre șefii de spital din Spania, Viorel Vitelaru este român, nu se eschivează, nu demisionează și se luptă cu boala și moartea peste două zeci de ore pe zi.

P.S. Mulțumim argeșeanului nostru-Adrian Ilie Junoiu din Castellon pentru informațiile în timp real!

Articole similare