CulturăȘtiri

Simpozion la 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu

Muzeul Național Brătianu organizează în luna mai, în zilele de 22, 25, 26, 28 și 31, precum și în luna iunie, pe data de 2, SIMPOZIONUL cu tema ”Familia Brătianu și rolul ei în istoria românilor. Ion C. Brătianu, 200 de ani de la naștere”.

Pe data de 22 mai, începând cu orele 11.00, conferențiază:- Gabriel Pătrașcu – colonel doctor Arhivele Militare Naționale Române, “Ion C. Brătianu și contribuția sa la dezvoltarea organismului militar românesc”- Dr. Iulian Stelian Boțoghină – Arhivele Militare Naționale Române, “Glose pe seama interferențelor lui Constantin I.C. Brătianu cu armata română”- Ștefania Dinu – director general adjunct, Muzeul Național Cotroceni, „Monumentul unui ctitor de țară: Ion I.C. Brătianu” – Daniela Mihai – INP, director adjunct la Direcția de programe, proiecte promovare și metodologie, „Pe urmele Brătienilor. Reședințele familiei”.

Sâmbătă, având în vedere lucrările simpozionului, accesul publicului în muzeu se va face începând cu orele 13.00.

Accesul la simpozion se face în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor legale cu privire la restricțiile legate de pandemie, în urma unei programări la telefon 0749.249.463.Filmul evenimentului va fi transmis pe pagina oficială de Facebook a muzeului.

Articole similare