Simfonia speranței și credinței! Clopotele bisericilor din Argeș de Buna Vestire
Astăzi, pe teritoriul Argeșului, au bătut îndelung în fiecare parohie!
Priviți imagini emoționante și distribuiți și dumneavoastră de pe pagina de facebook a revistei noastre sau din acest material, clopotul de la biserica dumneavoastră!
Pe timpuri, în Europa, Țara Românească, Moldova și în Rusia, pe vremea epidemiilor (ciuma, holera, etc.) în mod constant băteau clopotele, și acest lucru nu era o superstiție, ci un mijloc dovedit de dezinfectare. Priviți mai jos imagini de la cea mai veche biserică de la noi, din prima capitală a Țătii Românești unde această metodă funcționează de secole- Biserica Domnească-Sfântul Nicolae.
Astăzi, oamenii de știință au confirmat experimental că dangătul de clopot distruge virusurile gripale, hepatice, tifoide, a scarlatinei și altor agenți patogeni ai infecțiilor, are un efect dăunător asupra celulelor canceroase, contribuie la revigorarea organismului chiar și în condiții de alimentație insuficientă.
În Pitești, cea mai veche biserică, ctitorită de Ivan Norocea, Bunavestire, Greci sau Sfântul Mina, a săvârșit Sfânta Liturghie fără enoriași, clopotul a fost tras îndelung ca și la Biserica Sfântul Gheorghe, Mavrodolu sau Sfânta Vineri.
La Ștefănești clopotele au bătut astăzi îndelung, de la Biserica Brătienilor, până la Enculești unde nu există niciun caz de izolat sau bolnav iar Sfântul Nicolae veghează.
Și la biserica de lângă Primăria Ștefănești, cea de la Ștefănești Sat, Golești sau Blocuri, tot orașul și preoții săi, s-au rugat pentru sănătate.
Preoții nu se văd în imagini pentru că nu au avut posibilitatea în unele cazuri decât să tragă clopotul ei înșiși.
La Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, slujba ținută de preotul Amuza s-a auzit prin difuzoare și în casele oamenilor care au deschis ferestrele. Maicile de la Schit vor bate clopotul zilnic la 9, la 1 și la ora 18 seara.
La Izvoru, în sudul Argeșului astăzi e răsunat îndelung noul clopot al bisericii păstorită de Nicolae Fratea iar la Poienarii de Argeș clopotul a bătut conform tradiției și dimineață și la 12, oră la care s-a făcut o rugăciune pentru sănătate.
Am pus aceste imagini cu speranță și credință în mai bine, mulțimind tuturor celor care mi-ați trimis aceste imagini!