Știri

S-A INAUGURAT PRIMA ȘCOALĂ EUROPEANĂ DIN ARGEȘ!LA BASCOV,SE ȘTIE…

De astăzi Argeșul poate spune că are prima școală europenă,ca la Paris,ca la Wiena sau la Oslo.Nu este în Pitești,nici la Topoloveni ci se află în mediul rural,mai precis la Bascov.Table electronice,săli de clasă moderne,teren de sport,dotări de ultimă generație,toalete confortabile,doar la școala ce poartă numele minunatului regizor argeșean,Virgil Calotescu.

 

După zeci de drumuri la București,Călărași sau Târgoviște,după sute de inspecții,dosare și frământări,primarul comunei  Bascov,Gheorghe Stancu a putut azi să-și așeze senin eșarfa tricoloră și să-și aștepte oaspeții fiindcă are toate motivele să fie mândru.

Inaugurarea școlii a avut loc în prezența fostului Ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, cel care a și semnat contractul de finanțare al proiectului de reabilitare, extindere și modernizare,acest proiect având numărul 1500 la cea vreme, a directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a vicepreședintelui CJ, Dorin Mărășoiu,a deputatului Cătălin Rădulescu, a președintelui PSD Arggeș -Șerban Valeca,a reprezentanților ISJ Argeș și a altor membrii ai administrației locale.
Contractul de finanțare a avut o valoare totală de 4.605.495 lei, din care valoarea eligibilă a fost de 2.573.366 lei (fonduri FEDR – 2.187.361 lei, fonduri buget național – 334.538 lei, cofinanțarea beneficiarului – 51.467 lei), iar durata de implementare a fost de 23 luni.
Cu sprijin financiar Regio s-au executat lucrări de reabilitare, extindere și modernizare la cele două unități școlare care au fost construite in anii 1938 (corpul A) și 1987 (corpul B). Totodată, au fost dotate cu echipamente didactice moderne laboratoarele de informatică, chimie, biologie și fizică.
La Școala Generală I-VIII „Virgil Calotescu” din comuna Bascov învață în prezent 550 de elevi dar foarte mulți piteșteni vor deja să-și mute copiii la acestă instituție de învățământ.

Articole similare