Știri

Mesajul directorului D.S.V.S.A. Argeș cu ocazia Zilei Naționale a Medicului Veterinar

La 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie, înfiinţată şi condusă de Carol Davilla.
Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o“Declaraţiune” care a stat la baza înfiinţării “Asociaţiei Medicilor Veterinari din România”. Aceasta a fost desfiinţată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînfiinţeze, iar ulterior să fie denumită ”Asociaţia Medicilor Veterinari din România”. La al VI–lea Congres Naţional de Medicină Veterinară din 1994, a fost aleasă 15 mai ca fiind „Ziua Naţională a Medicului Veterinar”.
”Medicina veterinară ca profesie, indiferent de țară, este pusă în slujba asigurării sănătății publice prin întărirea rolului și aportului serviciilor veterinare de stat și private pentru creșterea responsabilității, eficienței și contribuției privind promovarea politicilor naționale în domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apărarea sănătății animalelor și a oamenilor, asigurarea siguranței lanțului alimentar de la producere la consumator, protecția, bunăstarea animalelor și protecția mediului.
Cu această ocazie, de ziua profesiei, adresez tuturor medicilor veterinari multă sănătate, urări de bine şi succes în meseria liberală de medic veterinar şi în toate activităţile pe care le întreprind”, a transmis șeful D.S.V.S.A. Argeș, Sorin Sorescu, de profesie medic veterinar.

Articole similare