Odată demult, când oamenii nu aveau mașini cu mii de cai putere dar aveau puterea de a îngriji ca pe ochii din cap mulți cai frumoși pe care îi luau la luptă sau să se deplaseze pe drumurile anevoioase din Evul Mediu, existau în Țara Românească multe târguri, chiar și de animale.
Majoritatea acestor evenimente în toată puterea cuvântului fiindcă reprezentau și un mod de socializare, se desfășurau în jurul mânăstirilor. La Câmpulung, din secolul XV până la începutul domnniei lui Matei Basarab târgul se ținea lângă Biserica Sfântul Ilie ca apoi să fie mutat la ”biserica Negrului Vodă” și ”sborul târgului ce se face de Sf.Ilie să se facă lângă mânăstire în prăvăliile care le-am făcut noi”.
În ce privește iarmarocul de Sf. Ilie a fost împărțit din cauza numărului mare de participanți, dar mai ales după specificul produselor comercializate în ”târgul de produse nealimentare”,”târgul de pește și bucate” și ”târgul de vite și cai” de lîngă Biserica Marina.
O localitate din acest areal geografic duce tradiția mai departe iar la Hârtiești, în perioada 15- 18 iulie, se organizează Târgul de Marina unde pot fi văzute, admirate și cumpărate cele mai frumoase exemplare de cai.
Edilul localității, domnul Cosmin Ștefan, a pregătit participanților numeroase surprize, un juriu care va desemna cele mai frumoase exemplare, spectacole dar și specialități culinare pentru toate gusturile.