CulturăȘtiri

La Teatrul Davila, ca la Medicină. 5 candidați pentru postul de manager

 După ce a curs cerneala de rigoare în presa locală și națională, Consiliul Județean Argeș a organizat concurs pentru postul de manager al Teatrului Alexandru Davila. S-au înscris 5 candidați. Conform legii, numele acestora nu trebuie dezvăluite până la proba de susținere a proiectului.

Interesele sunt foarte mari, fiecare ”gașcă” are un candidat. Bugetul este unul enorm, cel puțin așa a fost în 2020, an pandemic. 130 de miliarde de lei vechi. Da, știu, este mai mare decât al multor teatre prestigioase bucurețtene. Organigrama este și ea una stufoasă și inutilă. Mulți ani, această instituție de spectacole a fost considerată un fel de societate de binefacere pentru cei care nu aveau nicio vocație, pentru cei care erau cuminți în campaniile electorale, pentru câteva familii care și-au zis că locurile de muncă se moștenesc.

Actori cu facultăți terminate în ultimii ani te miri pe unde dar angajați de zeci de ani, balerine care au depășit cu mult vârsta și greutatea care îți permite să te înfățișezi publicului, soliști la Estradă cu același repertoriu plictisitor din anii 90, instumentiști care nu vin întotdeauna la spectacole, preferând să își rotunjească veniturile la nunți, personal tehnic mult peste necesar, plătit regește și luat de la Regia Consiliului Județean Argeș, regizori plictisiți, director artistic cu trei joburi, site modest, pagină de socializare neinteresantă unde nu prea se uită nimeni, cam asta e pe scurt și la prima vedere caracterizarea instituției.

Între 6-13 mai se vor analiza proiectele de management, prima etapă.  Pe 14 mai va fi adusă la cunoștința candidaților  nota obținută la prima etapă. Pe 17 mai se va organiza a doua etapă a concursului – susținerea proiectului de management în cadrul interviului. Iar pe 18 mai, candidații vor afla rezultatul obținut la concurs, având posibilitatea de a depune contestații.

Articole similare