„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru. Totodată, Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor.”a declarat cu puțin timp în urmă Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.
Am reținut că până la 12 iunie, când ia sfârșit anul școlar, se învață on line iar din 15 iunie încep examenele pentru bacalaureat.
Cristian Crețu, inspector școlar general adjunct de la I.Ș.J. Argeș, vine cu un îndemn-soluție pentru elevii care au o situație precară, aceștia fiind identificați și existând o statistică a lor elaborată împreună cu directorii unităților de învățământ încă de acum 10 zile.
”Vom trimite o scrisoare deschisă împreună cu ceilalți colegi, fundamentată, tuturor UAT-urilor din județ dar și firmelor, ONG-urilor și celor care pot sprijini demersul nostru de a reuși să îi facem pe toți elevii să beneficieze de suport tehnologic. Mi se pare normal să găsească și primăriile resurse, răspunzând astfel la îndemnul ministrului Anisie, să îi susțină pe copiii care fac demonstrația potrivit anchetelor sociale că nu au de unde să aibă tabletă sau telefon performant. Trebuie avut în vedere și un alt aspect: mulți elevi din Schitul Golești sau Godeni, de exemplu, sunt elevi în Câmpulung Muscel.Este datoria UAT Godeni sau Schitu Golești să îi sprijine, așa cum și pentru cei care sunt din Bascov sau Ștefănești, conform domiciliului, trebuie să aibă ajutorul localității din care provin. Există școli care au fost foarte bine dotate și au posibilitatea să le dea elevilor spre folosință tablete, puține, dar există”, ne-a decalarat Cristian Crețu concret și pus pe măsuri imediate și vizibile.