CulturăȘtiri

GHEORGHE CEAUȘU OMAGIAT LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DE DAN PURIC ȘI LAURENȚIU DAMIAN

Vineri, 6 octombrie 2017, Dan Puric se va afla la Pitești, mai exact la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, unde, de la ora 10.00, va avea loc o conferință în memoria marelui profesor universitar doctor Gheorghe Ceaușu, considerat de mulți ,,mentorul artiștilor”.născut la 11 august 1931 la Costești, județul Argeș. Absolvent al Liceului I. C. Brătianu din Pitești, a urmat cursurile la Facultății de Filosofie din București, iar în 1976 a devenit doctor în estetică cu teza ,,Artă și limbaj”.

Fiu și Cetățean de Onoare al Argeșului și Muscelului, profesor la UNATC București, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, autor al volumelor „Lumea ca spectacol si spectacolul ca lume”, „Fenomenologia aroganței”, “9 discipline și 3 domenii” Gheorghe Ceaușu a fost un teoretician al culturii, filosof, dedicat artelor spectacolului. A încetat din viață anul acesta, în aprilie, și este înmormântat la Costești.

Mai mulți studenți de excepție ai maestrului printre care Dan Puric sau Laurențiu Damian și-au anunțat prezența la eveniment.

Articole similare