Știri

DOI ARTIȘTI DIN ARGEȘ SE LUPTĂ AZI PENTRU UN POST SCOS LA CONCURS DE CJ ARGEȘ

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş organizează concurs în vederea ocupării postului de execuţie vacant, de natură contractuală pentru perioadă nedeterminată>secretar muzical în cadrul Ansamblului Doina Argeșului.
La concurs s-au înscris doi soliști foarte cunoscuți și cu performanță în domeniu:Georgeta Chițoran și Grațian Bădescu.Este prima oară când la un concurs din Argeș se prezintă două persoane de valori apropiate și cu multe cu…noștințe în domeniul postului pentru care concurează,fiindcă ne obișnuisem cu diletanți,ingineri la muzee și veterinari la biblioteci.

Georgeta Chițoran este de la Corabia dar trăiește în Argeș de mulți ani,i-a fost elevă doamnei Davidescu căreia i-a luat locul ca șefă de catedră la canto-muzică populară în cadrul Liceului Dinu Lipatti după moartea acesteia.A fost laureata multor festivaluri de gen,are multe piese înregistrate și apariții la emisiuni importante de radio și tv.

Grațian Bădescu este cel mai cunoscut rapsod al Argeșului,a reprezentat România la Expoziția Universală de la Milano,a pus pe picioare Ansamblul Haiducii Vlădicii,este solist la Doina Argeșului și vine dintr-o familie de intelectuali din Nordul Județului.
Dacă pentru Georgeta acest post este unul pentru prestigiu,Grațian Bădescu vrea să-l câștige pentru că…vă vine să credeți sau nu,el este doar colaborator,nu angajat al Doinei Argeșului.De asemenea,nu este la prima încercare,în toamna lui 2015,Grațian a concurat pentru postul de șef de secție la Doina Argeșului cu solista Cristina Turcu Preda.

Noi le dorim succes amândurora și să câștige cel mai creativ dintre ei!

Articole similare