CulturăȘtiri

De Ziua Muzeelor, ale noastre sărbătoresc prin nimic

În fiecare an, la 18 mai, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, ce are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. În 2021, tema zilei este „The Future of Museums: Recover and Reimagine”, prilej cu care muzeele, specialiştii şi comunităţile lor sunt invitate să creeze, să conceapă şi să împărtăşească noi practici de (co-)creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituţiile culturale şi soluţii inovatoare pentru provocările sociale, economice şi de mediu din prezent, potrivit https://icom.museum/.

La noi în Argeș, muzeele tac mâlc. Nici măcar o postare pe Facebook sau vreun eveniment notabil. Banii lor însă…fără număr! Pretențiile, la fel!

Să o luăm pe rând: Muzeul Golești are ultima postare facută acum 5 zile și probabil i-a obosit tronul regal transportat la București, așa că și-au luat o pauză.

Muzeul Județean Argeș nu prezintă nimic notabil pentru 18 mai, ultima postare e cu directorul instituției și o televiziune națională la Casa Memorială Dinu Lipatti.

Nici Muzeul Național Brătianu nu a dat năvală să organizeze ceva. Bine că postează zilnic, mai nou, despre Ion C.Brătianu!

La Curtea de Argeș e jale! Ultima postare datează din 6 mai și se referă la o expoziție a portului indian, exact cum îi șade bine României de la Argeș.

Articole similare