CulturăȘtiri

CJ ARGEȘ IA LA MIȘTO SIMBOLURILE NAȚIONALE DE MICA UNIRE

În ajun de Mica Unire, Consiliul Județean Argeș s-a gândit să ia la mișto simbolurile naționale, înaintașii, valorile pentru care s-au sacrificat aceștia într-o manieră de-a dreptul vulgară.

Astfel, culmea nesimțirii, chiar la Muzeul Golești, păpușa lui Dan Manu, am numit-o aici pe ”duoamna Araxy” de la Centrul Cultural Județean, va da buzna cu lăutarii de la Doina Argeșului și cu bucătari , operațiunea având denumirea de ”Frăția Ceaunelor”. Fiindcă de o lună de zile și Neica Nimeni de la Vila Florica, devenit director la Centrul Dinu Lipatti, a intrat în sevraj, obișnuit fiind cu prepararea de bucate alese și slugăritul pesediștilor, a apărut vesel la televizor anunțând acest act cultural pe care îl săvârșește.

Vai și amar! Dacă istoricii, cercetătorii și puținii intelectuali de la Muzeul Golești sau alte instituții nu au curaj să vă înfrunte, vă spunem noi de ce sunteți penibili și chiar nesimțiți, gesturile voastre fiind strigătoare la cer.

Eteria sau Frăția care era pe vremea lui Tudor Vladimirescu, capturat chiar la Golești, avea ca scop trezirea noroadelor, ridicarea din întuneric, nu umplerea mațului. Sărbătorirea Micii Uniri la Golești e o idee bună și nu prea! Frații Golescu au fost prigoniți, și-au cheltuit averile, și-au riscat viețile, au stat în exil fiindcă fuseseră condamnați la 15 ani de ocnă.nic gol d34ce

Nicolae Golescu, un adevărat liberal radical, al doilea fiu al lui Dinicu și preferatul Zincăi, a fost autorul Proclamației de la Islaz, s-a sacrificat pe sine nemaicandidând împotriva lui Cuza. Cuza l-a făcut general apoi l-a retrogradat așa cum faceți voi cu cei care vă supără. Nicolae Golescu este cel care l-a dat jos pe Alexandru Ioan Cuza și a preluat puterea, trimițându-l pe ”consăteanul” Brătianu după un prinț străin. Când Carol a venit în țară chiar el l-a așteptat, l-a poftiti să doarmă la Golești și apoi în palatul pe care Dinicu, tatăl său, îl construise în Podul Mogoșoaiei(Calea Victoriei) de care Carol a râs. Nicolae Golescu a fost cel mai mare critic al lui Alexandru Ioan Cuza, dezvăluindu-i toate actele de corupție. Este îngropat în biserica de peste drum  pe care nimeni nu a vrut să o restaureze.

Poftă bună! Ah, să nu uit! Nu invitați azi nici academicieni, nici profesori de istorie că vă faceți re râs! Trebuia să îi sunați înainte și să le cereți o părere.

Articole similare