CulturăȘtiri

Cine sunt profesorii argeșeni care predau la Curier Tv

Pentru a veni în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a și a celor de clasa a XII-a care în acest an vor avea examene importante, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și postul de televiziune Curier TV au avut o inițiativă lăudabilă – Proiectul „Te ajutăm să înveți! Stai acasă!”, în cadrul căruia se transmit, pentru elevii argeșeni, lecții de limba și literatura română și matematică.

Dar cine sunt profesorii care au acceptat să apară pe un post de televiziune și să își pună toată știința și pedagogia în slujba binelui într-un astfel de moment?

Anda Luca

Pentru clasa a VIII -a, pentru ”Limba si literatura română” o regăsim pe micile erane pe Anda Luca, Școala Gimnazială „Ion Pillat” Pitești iar la matematică ne descifrează tainele- Cezar Popescu , Școala Gimnazială Traian din Pitești.

Cezar Popescu


Pentru clasa a XII- a, au răspuns invitației I.S.J.Argeș -Alina Manea, profesor de limba română – Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești care este și director iar Florin Tanasie de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești îi pregătește pe elevii care se pregătesc de bacalaureat pentru matematică.

Florin Tanasie

 Programul lecţiilor este următorul:
-miercuri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru clasa a VIII-a) 19.00-20.00, matematică (pentru clasa a VIII-a);
– vineri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru bacalaureat);
– 19.00-20.00, matematică (pentru bacalaureat).

Lecțiile vor fi difuzate în reluare pe Curier TV după următorul program:
– sâmbătă : 17.00-18.00, limba şi literatura română (pentru clasa a VIII-a); 18.00-19.00, matematică (pentru clasa a VIII-a);
– duminică: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru bacalaureat); 19.00-20.00, matematică (pentru bacalaureat).

”Echipa I.Ș.J. Argeș s-a gândit să vină în sprijinul elevilor care au rămas acasă în contextul crizei actuale și a făcut apel la oameni de suflet- dascăli în adevăratul sens al cuvântului, care au răspuns cu promptitudine și cu gândul la copiii care au cea mai mare nevoie de domniile lor. Îi felicităm pentru curajul și dăruirea pe care le-au dovedit, pentru asumarea de a fi profesor în fața unui public mult mai larg și diversificat față de cel cu care erau obișnuiți în școală.”ne-a declarat Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Argeș.

Articole similare