Știri

Ce spital a salvat Argeșul momentan

Deși prin hotărârea CJSU nr. 14 din 3 aprilie 2020 , Sptalul Sfântul Spiridon a fost desemnat pentru preluarea cazurilor Covid -19 ca prima soluție pentru Argeș, orgoliile și hârtiile plimbate și amânate au determinat o altă unitate spitalicească să se ocupe de cazurile care tot apăreau- Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel.

Nefiind gata pentru internarea pacienților nici luni, după intervenția în forță a DSP Argeș la ordinul prefectului exasperat de faptul că toți cei din Mioveni se mișcau în reluare pentru a pregăti vechiul corp, abia ieri au fost primiți primii pacienți la Mioveni, numărul lor ajungând momentan la 10.

Și despre Spitalul Câmpulung veștile care circulă sunt contradictorii iar unele nefondate, cum ar fi acelea că angajații nu au echipamentele corespunzătoare de protecție.

Nicolae Alexe- managerul Spitalului Câmpulung

Managerul însuși a prezentat celor interesați cum arată articolele de protecție din dotare și mai ales că acestea există iar necesarul de medicamente și materiale sanitare există. În ceea ce privește situația cadrelor medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș. Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale. Au fost recoltate probe de la toți contacții celor trei cadre medicale, în număr de 16, toți colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele și infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiștii DSP Argeș așteaptă rezultatul testelor.

Rămâne problema unor cadre medicale intrate în concediu dar aceasta este o chestiune care ține de conștiință, patriotism și jurământul lui Hypocrat.

Articole similare