CulturăȘtiri

AZI LA CURTEA DE ARGEȘ PATRIARHUL DANIEL ȘI MII DE PELERINI

Patriarhul Daniel se află în municipiul Curtea de Argeș pentru a participa la evenimentele aniversare organizate la 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale Mănăstirea Curtea de Argeș, ctitoria Sfântului Domnitor Neagoe Basarab. 

Preafericirea Sa a fost întâmpinat în mod tradițional pe esplanada din fața catedralei, cu pâine și sare, iar copiii i-au oferit flori. IPS Calinic a adresat Preafericirii Sale un cuvânt de Bun venit.Părintele Patriarh a apreciat, de asemenea, diversitatea și frumusețea costumelor populare purtate de tinerii și de copiii care l-au primit.
în ziua sărbătorii Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe esplanada Catedralei din Curtea de Argeș și va participa la momentele festive dedicate celor 500 ani de existență a sfântului locaș. La eveniment sunt așteptate oficialități centrale și locale.

Patriarhul Daniel și arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic, au participat  asearăla slujba de Te-Deum oficiată în catedrală, după care s-au îndreptat către paraclisul care adăpostește moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, însoțiți de credincioși.

Articole similare

Recomandat
Close