CulturăȘtiri

ASTAZI O FEMEIE A INVINS SISTEMUL:ARGENTINA CULCUS

Astazi,25 octombrie o femeie a invins un sistem!In 2016,managerul Centrului Cultural Mioveni-Argentina Culcus a picat evaluarea anuala care se face in mod normal sefilor de institutii de cultura conform OUG189/2008.A curs multa cerneala atunci,Argentina a dat in judecat Primaria Mioveni,a candidat impotriva lui Ion Georgescu,a devenit consilier local,s-a repliat,si-a deschis o afacere de succes si a continuat sa organizeze evenimente in privat.

La Mioveni a venit un alt manager care a plecat,momentan Centrul Cultural este condus de un interimar si toata lumea considera ca ce hotaraste o autoritate locala este corect sau legal.Multi au si uitat de caz sau se impaca cu gandul”asa e pe la noi”.Astazi insa, Argentina Culcus a invins sistemul si mentalitatea castigand definitiv la Tribunalul Arges pe langa drepturi salariale,dreptul de a da o evaluare corecta.

 

Primaria Mioveni are doua variante:sa retraga personalitatea juridica Centrului Cultural urmand modelul celor dintr-un alt oras argesean care in timpul unui concurs de manager au facut asta sau sa se conformeze sentintei care spune urmatoarele:

„Obligă pe paraţi să reevalueze managementul Centrului Cultural Mioveni. Obligă pe paraţi să plătească reclamantei despăgubiri, constand în diferenţa dintre drepturile salariale avute ca manager şi cele obţinute pentru funcţia de referent, gradul I, gradaţia 5, clasa de salarizare 53, în cadrul compartimentului Organizare manifestări cultural artistice al Centrului Cultural Mioveni. Obligă pe paraţi la 1.500 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 23 ianuarie 2017, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.” 

 

Articole similare