CulturăȘtiri

ARGEȘEAN CELEBRU SE ÎNTOARCE DUPĂ FOARTE MULȚI ANI SĂ CÂNTE LA PITEȘTI

Festivalul Vasile Veselovski,aflat la a IV-a ediție,începe joi, 24 noiembrie 2016, la ora 18,00 și va fi prezentat de Cristina Munteanu,journalist și directorul Antenei 1Pitești.

Cei 10 concurenți vor interpreta câte două piese, una din repertoriul marelui compozitor Vasile Veselovski și una la alegere. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Teatrului Alexandru Davila, dirijată de compozitorul Dan Dimitriu fiindcă așa fac instituțiile între ele un ban cinstit. Din juriu fac parte Valentin Veselovski,

fiul marelui compozitor în memoria căruia se desfășoară acest festival, Horia Moculescu – președinte, cunoscuta interpretă Luminița Anghel, Jean Dumitrașcu – directorul Filarmonicii Pitești și Gabriela Pendiuc – directorul Școlii Populare de Artă și Meserii Pitești.
În prima seară a Festivalului vor susține recitaluri Stela Popescu și Luminița Anghel acompaniată la pian de Horia Moculescu, iar vineri – Marius Bălan,profesor de canto al instituției organizatoare și argeșeanul Marcel Pavel care se întoarce după foarte mulți ani pe o scenă din Pitești,oraș în care a studiat,a cântat și a sperat că îl va aprecia pe măsura talentului său uriaș.

Premiile sunt următoarele:

TROFEUL „ Vasile Veselovski” (acordat de Asociația Vasile Veselovski)– 6.000 lei

Premiul I 2.000 lei
Premiul II 1.500 lei
Premiul III 1.000 lei…
3 mențiuni a câte 500 lei
Partea proastă a concursului este taxa de 50 de Ron pe care concurenții trebuie să o achite pentru a participa la preselecție,lucru care descurajează participarea masivă și implicit calitatea concurenților.

 

Articole similare