Știri

ANTALYA E VARA MEA!

Situată între sud-estul Europei şi sud-vestul Asiei, Turcia a fost mereu o poartă între Orient şi Occident. Dintre ţările care se învecinează cu ţara vechilui imperiu otoman, amintim: în nord-est: Georgia, în est: Armenia şi Iran, în sud: Siria şi Irak, în nord-vest: Bulgaria, în vest: Grecia. Ţărmurile teritoriului turcesc sunt scăldate de Marea Neagră, de Marea Egee şi de Marea Mediterană. Aşezarea geografică şi relieful facilitează în general un climat mediteraneean, pe alocuri temperat, cu valorii cuprinse, în general, între 5 grade iarna şi 25 de grade vara.

Cu munti maiestuosi pe de o parte, si apele de cristal albastru de Marea Mediterana, pe de alta, Antalya este pe buna dreptate numita „Riviera turceasca”. De asemenea, este si un nod de transport major pentru regiune, cu legaturi bune de la Istanbul, Ankara, Alanya, Side, Kemer si Capadocia.
Orasul port garanteaza soare pe tot parcursul verii, acest fiind unul dintre motivele pentru care Antalya atrage 30% din turistii straini care viziteaza Turcia.
Antalya este un punct de atractie turistica si pentru cei care prefera turismul wellness, hotelierii fiind sustinuti de un program special pentru dezvoltarea acestui segment. Multe hoteluri Antalya, restaurante, magazine si discoteci s-au deschis in trecutul recent pentru a raspunde la cererea turistica internationala. Hotelurile sunt din ce in ce mai dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii si serviciilor. Ofera posibilitati multiple de petrecere a timpului liber printre care amintim: sporturi nautice, spectacole si activitati pentru copii si nu numai, aqua park-uri, telenuri de sport, cinema-uri, servicii exclusiviste.
Cei care sunt in cautarea sportului chiar si in vacanta nu vor fi dezamagiti in Antalya, deoarece exista o serie de activitati in aer liber. Fiind situata strategic la poalele Muntilor Taurus aceasta este gazda la numeroase evenimente sportive pe tot parcursul anului, cum ar fi volei pe plaja, triathlon sau canotaj.
Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Antalya este Muzeul Antalyei, despre care se spune că ar fi printre cele mai notabile edificii de acest gen din lume. La 35 de kilometri se află Termessos, un oraş vechi în care s-au păstrat un teatru şi un odeon. Turcii susţin că aici se află cea mai interesantă necropolă din tot bazinul mediteraneean. Dar cele mai importante ruine se află la Aspendos,un loc situat la vărsarea râului Kopru în mare. Principalele puncte de atracţie sunt odeonul, biserica şi fântânile.
Hotel Gloria Golf Resort de cinci stele se afla pe plaja din Belek si ofera un parc acvatic cu tobogane si 2 terenuri de golf de campionat, iar pentru cei mici o gradina zoologica. Hotelul ofera camere cu TV LCD cu canale prin satelit si aer conditionat. Toate camerele au balcon privat cu vedere la domeniile intinse ale complexului.
Sejur de 7 nopti cu all inclusive special, bilet de avion cursa charter, transferuri, plecare 30.05, 760€/ persoana .
Pana pe 31.05 rezerva-ti vacanta cu pana la 50% reducere ,dacă nu te încadrezi oricum PARALELA 45 PITEȘTI ARE sute de alte idei pentru tine doar pentru Antalya,până în octombrie să te tot relaxezi.
Așadar la vacanteparalela45.ro sau le sediul agenției de lângă Casa Cărții,BD Republicii,Bl 79,parter,vă puteți îndeplini un vis!

 

Articole similare