Știri

Amenajare a râului Teleorman între localitațile Costești și Podul Broșteni

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea a intervenit cu lucrări specifice de protecție a râului Teleorman în zona localității Podul Broșteni. Lucrările efectuate în zona localității Podu Broșteni constau în apărări de maluri pe o lungime de 570 metri, din care 441 metri pe albia râului Teleorman și 129 metri pe pârâul Valea Copacilor, afluent de dreapta al Râului Teleorman. Apărările de mal sunt realizate din cutii de gabioane suprapuse, fundate pe saltea de gabioane iar în spatele apărării, pe toată înălțimea acesteia, a fost poziționat un geotextil filtrant. Pentru a fi menținut echilibrul existent în albia râului Teleorman, pe tronsonul localității Podul Broșteni, în zona apărărilor de mal au fost efectuate excavații de reprofilare a albiei minore spre malul opus. De asemenea decolmatarea albiei minore a fost efectuată și în zona podului de pe drumul național Pitești – Alexandria.

Lucrare de amenajare a râului Teleorman între localitațile Costești și Podul Broșteni, face parte dintr-un obiectiv de investiții amplu, denumit „Amenajarea împotriva inundațiilor a râurilor Teleorman, Cotmeana, Vedea și Vedița în zona localităților afectate (Tătărăști, Trivale, Orbeasca, Țigănești , Colonești, Costești) – județele Argeș, Olt, Teleorman.

 

Stopare a eroziunii malului pârâului Cârcinov finalizată

Viiturile din ultimii ani au creat o eroziune activă pe o lungime de aproximativ 200 de metri, adâncime de 3-4 metri și înălțime de aproape 2 metri, a malului pârâului Cârcinov care punea în pericol biectivele din zona intravilanului comunei Beleți-Negrești, sat Beleți precum și drumul județean Topoloveni-Boțești. Lucrarea, Reparație regularizare pârâu Cârcinov în comuna Beleți-Negrești, aval de confluența cu pârâu Carcinovel a constat în stabilizarea malului drept cu saltele și gabioane confectionate de catre formația Intreținere Cursuri de Apă Topoloveni a ABAAV) montate pe o lungime de 120 de metri. Valoarea totală a lucrării este de 110.846 lei și a fost executată din surse proprii cu personalul ABAAV.

Articole similare